Israel: Bebeluși născuți morți, după ce mamele au avut Covid-19. Medicii îndeamnă femeile gravide să se vaccineze

Femeile gravide din Israel sunt îndemnat să se vaccineze anti-Covid, după ce doi bebeluși s-au născut morți, iar testele au arătat că erau infectați cu coronavirus, potrivit Jerusalem Post.

O femeie gravidă în 36 de săptămâni a născut un bebeluș mort, vineri, iar medicii spun că decesul a fost provocat de noul coronavirus.

Tânăra de 26 de ani a mers la un spital din Tel Aviv după ce a simțit că fătul nu mai mișcă în pântece. Ea avusese anterior doar simptome ușoare de Covid-19 și nu a fost vaccinată.

Deși până acum se considera că este puțin probabil ca femeile însărcinate să transmită virusul copiilor lor nenăscuți, testele de laborator au arătat că fătul era infectat cu SARS-CoV-2. Iar medicii suspectează că există o legătură între moartea copilului și virus.

Un caz similar a avut loc în prima parte a lunii februarie la Spitalul Universitar din Ashdod, unde o femeie gravidă în 25 de săptămâni a născut un copil mort, iar testele au arătat că era infectat cu coronavirus.

Cazurile în care fetușii primesc virusul de la mamă prin intermediul placentei sunt extrem de rare, a declarat obstetricianul și ginecologul Arnon Wiznitzer pentru sursa citată.

Mai puțin de 3% dintre femeile gravide care au contractat virusul l-au transmis mai departe fătului, a explicat el.

sursa

Un copil de 2 ani, căzut de la etajul 12, a fost salvat de un trecător
Articolul anterior
O fetiță de 2 ani a fost rănită din greşeală de tatăl său, care a aruncat cu un scaun în soţie
Articolul următor
Alte articole interesante