La grădiniță vor merge doar copii cu ambii părinți care muncesc, fiind necesară prezentarea unui act de la locul de muncă

Autoritățile au spus că, începând cu 15 iulie, este posibilă reluarea activităților grădinițelor. Cu toate acestea, nu toți copiii vor putea folosi acest privilegiu, deoarece există mai multe cerințe și criterii de selecție bine stabilite, spun oficialii responsabili.

separator

La grădiniță vor putea merge copii cu ambii părinți care lucrează: este necesară o confirmare de la locul de muncă, certificat medical al copilului, iar în sală vor fi 10-15 copii.

Vor avea prioritate copiii cu părinți care lucrează în sectorul bugetar, medici, salvatori, dar și mamele cu mulți copii. De asemenea, vor avea prioritate copiii din familii social-vulnerabile și cele care nu au bunici care ar putea rămâne cu copiii acasă.

O serie de restricții se vor aplica în instituții, iar regula principală este dezinfectarea. Cel puțin o dată la trei ore. Toate suprafețele și obiectele vor fi dezinfectate.

Conform noilor reguli, pentru a asigura o distanță de un metru, paturile vor fi împrăștiate sau copiii vor fi culcați peste un pat.

Un singur părinte va putea aduce copilul la poarta grădiniței. Acolo micuțul va fi întâmpinat de educator și dus la postul de prim ajutor – pentru a măsura temperatura.

Din motive de securitate, va exista o distanță între copii, inclusiv în spațiul de joacă.

De cele mai multe ori, copiii se vor juca în aer liber. Concertele și petrecerile pentru copii sunt încă interzise.

Reamintim că până în 15 iulie, în Republica Moldova este în vigoare o stare de urgență în domeniul sănătății publice. O urgență poate fi extinsă în funcție de evoluția situației epidemiologice.

A fost lansat concursul Premiul Național pentru vârstnici “Pentru o viață activă la orice vârstă”, ediţia 2020
Articolul anterior
Pierderea podoabei capilare: care sunt cauzele și cum poate fi eliminat fenomenul părului fragil
Articolul următor
Alte articole interesante