Mai multe grădinițe din țara au amânat matineele de 8 martie, din cauza numărului crescut de viroze

Grădiniţele din raionul Căuşeni au amânat spectacolele dedicate Zilei Internaţionale a Femeii din cauza epidemiei de gripă, a creşterii numărului infecțiilor respiratorii acute, dar şi a riscului de contaminare cu Covid-19. Totodată, în unele licee, sosirea primăverii a fost sărbătorită doar de către elevi şi profesori.

separator
În acest an, cei 130 de micuţi de la grădiniţa Andrieş din satul Zaim, raionul Căuşeni, au învăţat deja versurile pentru spectacolul care urma să aibă loc în această săptămână. Potrivit directoarei instituţiei preşcolare, Olga Buzilă, matineul de 8 martie a fost amânat, pentru a evita îmbolnăvirea în masă a copiilor.

„Începând cu luna februarie a fost o scădere foarte mare a frecvenţei copiilor la grădiniţă. Poate acest motiv ne-a înspăimântat, dar şi ce se petrece în ţară. Săptămâna aceasta începând de luni urma să aibă loc matineele dedicatei Zilei Mamei. Prin poşta electronică am primit ordinul cu privire la interzicerea oricărei manifestări din grădiniţă. Noi am hotărât să facem matineele mai târziu dacă ni se va permite”, a afirmat directoarea grădiniţei din satul Zaim, Căuşeni, Olga Buzilă, pentru publika.md.

De asemenea, în grădiniţă au fost sporite măsurile de igienizare şi dezinfectare, iar toate încăperile sunt prelucrate cu detergenţi speciali.

Dacă în instituţiile preşcolare din raionul Căuşeni au fost anulate evenimentele dedicate Zilei Internaţionale a Femeii, atunci la Liceul Teoretic Alexei Mateevici din Căuşeni, elevii au cântat şi au dansat în faţa profesorilor şi a colegilor.

Potrivit autorităţilor, din cauza epidemiei de gripă şi a creşterii numărului infecţiilor respiratorii acute, matineele din grădiniţe vor fi amânate până în 12 martie.

Alarmant! Moldova arde, la începutul lunii martie. 66 de incendii izbucnite în doar o zi
Articolul anterior
Studenții se revoltă: RTEC le-ar oferi un număr limitat de abonamente, per universități
Articolul următor
Alte articole interesante