Mai multe mămici care alăptează s-au vaccinat împotriva Covid-19 și relatează experiența lor

Mai multe mămici care alăptează s-au vaccinat împotriva Covid-19 și relatează experiența lor, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ecaterina: „Am ales să mă vaccinez împotriva COVID-19 în perioada alăptării pentru a-mi proteja bebelușul, deoarece deja se cunoaște că anticorpii de la mamă se transmit la copil prin laptele matern. De asemenea, prin imunizare protejez alți membri din familie și persoanele din societate cu care interacționez”.

Rodica: „Am decis să mă vaccinez deoarece cred în știință și în medicină și realizez că imunizarea este singura soluție de a preveni formele grave de boală. Nu cred în povești cu monștri și teorii conspiraționale. Problema societății noastre este că prea mult accent s-a pus pe posibilele efecte adverse, dar puțini sunt cei care citesc prospectul medicamentelor înainte de administrare”.

Veronica: „Inițial, s-a vaccinat soțul, după care am hotărât și eu, pentru ca fetița să fie în siguranță. Încercăm să reducem la maxim riscul de îmbolnăvire”.

Irina: „Am decis să mă imunizez deoarece au început să crească cazurile de îmbolnăvire tot mai mult. Statisticile demonstrează că vaccinarea îi apără pe oameni de formele grave de boală sau de spitalizare”.

Medicii recomandă femeilor care alăptează să se vaccineze împotriva Covid-19: alăptarea este o modalitate eficientă de asigurare a sănătății și de a oferi anticorpi copilului și o protecție împotriva Covid-19 atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

331 de oameni, printre care şi trei copii, au murit de COVID 19 în ultimele 24 de ore în România
Articolul anterior
O minoră de 16 ani și-a pierdut viața după ce a născut prematur într-o toaletă publică
Articolul următor
Alte articole interesante