,,Mamă, oprește-te, trăiește și bucură-te de mine!”

,,Când eșți mama trebuie să te împărți mereu între toate sarcinile pe care le ai de îndeplinit. Alergi la serviciu, alergi cu copilul de colo-colo, alergi prin bucătărie când găteșți, alergi prin casă când faci curățenie, alergi între mașină de spălat, uscătorul de rufe și masa de călcat”.

separator

,,Alergi, alergi, alergi și pur și simplu nu mai ai timp să tragi adânc aer în piept și să te minunezi de familia pe care o ai, de copilul sau de copiii tăi.

Nu crezi că e momentul să spui „Stop”? Să te opreșți și să îți dai voie să te bucuri de tot ce ai?

– ,,Mamă, oprește-te și trăiește! Oprește-te din tot ce faci și bucură-te de copil!”

Copiii sunt cei care ne învață despre valoarea vieții și despre toate acele lucruri care contează cu adevărat, dar de care uităm prea ușor în goana noastră continuă.

Mamă, oprește-te și amintește-ți cât de important este să prețuieșți fiecare clipă petrecută lângă copilul tău; uită de toate detaliile lipsite de relevanță și care pot aștepta.

„Mamă, oprește-te, că nu ne grăbim nicăieri” ar fi probabil cel mai bun sfat pe care ți l-ar da copilul tău. Ca adulți, credem că micuții noștri nu știu și nu înțeleg mai nimic din viață, dar am putea să învățăm de la ei tocmai naturalețea cu care trăiesc clipă și cu care se bucură de fiecare moment. Pentru că până la urmă despre asta trebuie să fie vorba!

– Mamă, singura persoană pentru care ești unică și de neînlocuit este copilul tău. Toți ceilalți mai pot aștepta. Oprește-te din alergat, relaxează-te și ia masa împreună cu copilul tău, râzi împreună cu el, maimuțăriți-va împreună și bucurăți-va împreună.

Ascultă-ți copilul de câte ori îți spune că vrea să stai cu el, să va jucați, să îi citești, să vă uitați la desene animate. Oferă-i timpul tău pentru că timpul vostru împreună este limitat. El nu va rămâne mereu copil, iar când va crește și vei dori tu să petreceți timp împreună s-ar putea să nu își mai dorească el asta. Pentru că l-ai învățat să nu-și dorească…

Îmbrățișează și savurează fiecare clipă de maternitate. Întipărește-ți în minte mirosul copilului tău, bucură-te de fiecare progres pe care îl face, râzi de fiecare ghidușie și iubește-l până la infinit și înapoi.

Plimbați-va împreună și nu-i întunecă privirea și sufletul țînându-l închis în casă cât timp tu eșți ocupată cu toate treburile tale de om mare. Mergeți în parc, colecționați pietre, frunze, bucurăți-va de aer și de soare. Fă orice poți să rămâi conectată cu copilul tău, vorbiți despre ce va place și ce va face fericiți, dar și despre cele mai ascunse temeri.

– Mamă, oprește-te! Nu trebuie să arăți mereu atât de obosită. Nu trebuie să fii mereu la capătul răbdării. Ai tot dreptul să „demisionezi” temporar de la responsabilitățile de adult și să dormi la prânz cu copilul tău. Va veți încarcă amândoi cu o energie pe care numai dragostea și confortul o pot crea.

Distrați-va împreună, mamă, pentru că nimic nu îl face pe copilul tău mai fericit decât să vadă că te-a făcut să uiți de toate grijile. Faceți prăjituri împreună, jucați-va pe roluri, jucați-va orice vrea el și veți fi amândoi la fel de bucuroși.

Nu privi timpul petrecut cu copilul că pe o piedică în calea îndeplinirii sarcinilor tale serioase, ci că pe acea oportunitate de a întări și mai mult legătură dintre voi și de a construi amintiri pe care nu vi le va lua nimeni niciodată. Fii dispusă să trăiești din plin viață de mamă și ignora pe oricine și orice îți răpește asta. Mamă, nu uita, copilăria nu ține o veșnicie!”

sursa: www.copilul.ro

Fiica unui milionar s-a căsătorit. În loc de cadou, a cerut 90 de apartamente pentru săraci
Articolul anterior
Un tânăr moldovean a decedat într-un accident în Anglia. Părinții cer ajutor pentru repatrierea corpului neînsuflețit
Articolul următor
Alte articole interesante