Maria Marian te invită la seminar: Cum dezvoltăm inteligența emoțională la copii

Inteligența emoțională este definită ca abilitatea de a percepe în mod corect propriile emoții, de a le înțelege și de a le gestiona corect. Un copil cu un nivel ridicat de inteligență emoțională înseamnă un adult echilibrat, o carieră de succes și relații armonioase cu cei din jur. Maria Marian invită părinții la un seminar util în care vor afla mai multe despre sănătatea emoțională a copilului!

separator

Ești curios să afli cum poți stimula dezvoltarea inteligenței emoționale a copilului tău? Vino la eveniment și află aspecte importante precum:

  • De ce este important să-i învățăm pe copii autodisciplină, responsabilitate și sănătate emoțională;
  • Disciplina bazată pe Inteligență Emoțională;
  • Metode de educație bazate pe nevoile copiilor;
  • Cum ajutăm copiii să fie mai puțin impulsivi, să-și dezvolte aptitudini sociale și de autocontrol;
  • Harta care ne ajută să devenim o familie afectuoasă și capabilă să-și soluționeze problemele;
  • Cum încurajăm copiii să-și exprime emoțiile și sentimentele.

Invitat special: Ina Crasnojan-Laba, psiholog, psihoterapeut

Evenimentul va avea loc la data de 31 martie, ora 10:30 – 13:00.

Înregistrarea la eveniment o puteţi face accesând următorul link http://healthyschool.mariamarian.md/

Mai multe detalii și informaţii puteți obține la numărul de telefon 068302138 sau accesând pagina de facebook a evenimentului.

Echipa vă așteaptă cu drag să vă alăturaţi acestui eveniment, astfel încât, împreună, să creştem copiii în mod sănătos!

Un copil din Moldova a făcut stop cardiac după o extracție dentară și s-a aflat câteva luni în comă

O nouă acuzație contra Republicii Moldova a ajuns pe masa magistraților Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO). Părinții unui copil de 8 ani acuză neglijență medicală după ce feciorul lor a făcut stop cardiac și a ajuns în comă în urma unei extracții dentare.

La 3 mai 2022, CtEDO a comunicat Guvernului Republicii Moldova cauza de încălcare a drepturilor omului. În fața Înaltei Curți, reclamanții sunt reprezentați de către avocații Asociației Promo-LEX, care susțin că totul s-a întâmplat pe 29 noiembrie 2011, iar copilul a rămas cu leziuni neurologice grave și paralizie completă după ce i-a fost aplicată anestezia generală.

Urmărirea penală, începută la cererea mamei pe 18 septembrie 2012, a fost întreruptă de mai multe ori, pe motiv că nu ar fi fost comisă nici o infracțiune, iar cauza a fost redeschisă de fiecare dată de către judecătorul de instrucție, care a constatat deficiențe în anchetă. Ultima redeschidere a fost dispusă pe 17 februarie 2017.

În fața Curții, reclamanții au invocat că starea de sănătate a copilului a fost grav afectată din cauza neglijenței medicale. Totodată, reclamanții susțin că nu au dispus nici de un remediu efectiv prin care să își exercite drepturile în cadrul procedurii civile.

„Ar fi putut acum juca fotbal, care era pasiunea lui, sau ar fi putut trece prin prima dragoste sau merge la facultate. Însă erorile și lacunele sistemului medical i-au furat aceste oportunități. Practicile abuzive care tratează uneori pacienții ca pe obiecte pe conveier, procedurile efectuate fără pregătirea prealabilă necesară și impunerea abuzivă a pacienților (sau în acest caz părinților) de a semna acorduri la intervenții fără a li se explica clar riscurile, toate elemente ale acestui caz și simptome ale unui sistem medical deficient. Iar ineficiența sistemului de justiție de a investiga și sancționa astfel de cazuri vorbește despre un cerc vicios, în care nimeni nu este protejat.”, susține avocatul Dumitru Sliusarenco.

În cele ce urmează, CtEDO a invitat Guvernul Republicii Moldova să furnizeze informații cu privire la îndeplinirea cerințelor procedurale ale articolelor 3 și/sau 8 din Convenție referitor la ancheta efectuată de organele de drept din Republica Moldova, dar și asupra căilor de atac oferite reclamanților de către legislația națională, potrivit Promo-LEX. În același timp, judecătorii solicită Guvernului să prezinte copii ale documentelor relevante în cazul reclamanților, precum și alte informații cu privire la utilizarea halotanului (preparat anestezic), dar și poziția experților în materie din Republica Moldova.

sursa: www.realitatea.md

Tatiana Heghea a devenit mămică a treia oară

Tatiana Heghea a născut în această dimineață. Intepreta l-a adus pe lume pe cel de-al treilea copil al cuplului.

Artista nu a dezvăluit deocamdată sexul bebelușului. Ea a publicat imagini emoționante cu bebelușul nou-născut în timpul primei alăptări.

Amintim că Tatiana Heghea și soțul ei cresc deja o fată și un băiețel.

Pentru prima oară mămică! Rihanna a născut

Rihanna și A$AP Rocky au devenit părinți. Artista a născut un băiețel, potrivit The Independent.

Rihanna Becomes Barbados Ambassador for Education, Tourism | Time

Rihanna a născut pe 13 mai, potrivit unui raport TMZ publicat joi. Postul afirmă că cei doi artiști și-a întâmpinat primul copil în Los Angeles.

Deocamdată, nici Rihanna, nici rapperul nu au confirmat vestea despre sosirea bebelușului și nici nu au împărtășit numele fiului lor.

Pregnant Rihanna Rocks Leather Mini Dress During Fashion Show in Paris |  PEOPLE.com

Cuplul a dezvăluit că așteaptă un copil împreună în ianuarie, în timpul unei ședințe foto în Harlem, New York City. Cântăreața a purtat atunci o jachetă puf lung, roz, care a fost descheiată pentru a-și scoate în evidență burtica de gravidă.

Rihanna Is Pregnant, Expecting First Child with Boyfriend A$AP Rocky
Rihanna Welcomes First Baby with A$AP Rocky | PEOPLE.com
Rihanna and radical pregnancy fashion – how the Victorians made maternity  wear boring
Rihanna Gives Birth to Baby Boy | Vanity Fair

Nordul Moldovei este acoperit de zăpadă. Se circulă cu dificultate pe drumuri
Articolul anterior
Lilu: ,,La Drochia a venit Baba Odochia”! Vezi video
Articolul următor