Masajul pediatric – comunică altfel cu puiul tău!

Primul an de viaţă este important pentru bebeluşi, deoarece totul în jurul lor este nou şi demn de a fi explorat. După poziţia fetală (poziţie care se desfăşoară într-un spaţiu limitat), masajul învaţă bebeluşul să se bucure din plin de libertatea oferită de noul său mediu de viaţă.

separator


Masajul pediatric este o modalitate plăcută de comunicare fizică şi afectivă cu bebeluşul. Acest tip de masaj presupune mîngâieri uşoare, dar totuşi ferme ale picioruşelor, spatelui, pieptului, mâinilor şi feţei bebeluşului. Este o modalitate excelentă de întărire a musculaturii bebeluşului, de asemenea îl ajută pe micuț să se relaxeze şi să dobândească un somn dulce şi liniştit.

Cum îl ajută masajul pe bebeluş?

Mai presus de toate copilul simte iubire şi tandreţe. Deorece simţul tactil se dezvoltă de timpuriu, masajul delicat este o dovadă palpabilă de afecţiune. Pe lângă faptul că este o expresie a iubirii, masajul îl poate ajuta pe micuţ să se relaxeze şi să se odihnească bine.

Masajul tonifică muşchii copilului şi îi reglează sistemul de circulaţie, digestie sau respiraţie. Întrucât prin masaj sunt stimulate simţul tactil, al văzului şi auzului, bebeluşul este ajutat să îşi dezvolte capacităţile de memorare şi învăţare. De asemenea, reduce anxietatea şi durerea cronică. Această terapie oferă confort, relaxare, reducerea hormonilor de stres şi scutirea de afecţiuni cronice cum ar fi: astmul, greaţă, constipaţia şi durerile musculare.

Astfel, masajul este o formă terapeutică de joacă şi poate fi considerat ca primul pas spre socializare. Masajul practicat cu regularitate îl ajută să doarmă, să se hrănească mai bine şi să se bucure de noutăţile apărute în primul an de viaţă.

Curs de masaj pediatric

Dacă dorești să explorezi întreg potenţialul pielii corpului bebeluşului tău, să te instruiești sau să te perfecţionezi în arta masajului pediatric, poți frecventa cursul de instruire în tehnica de execuţie a masajului pentru copii, organizat de Clinica SANCOS. Pe îndelete, cu răbdare, atenţie şi mult profesionalism specialiștii noștri te vor învăţa cum să masezi fiecare parte a corpului copilului tău: faţă, membre superioare, burtică, membre inferioare și spate, inclusiv cum să le integrezi şi personalizezi într-un program adresat exclusiv puiului tău. Te vor  învăţa ce manevre şi tehnici să faci şi pe care să le eviți.

Cursuri de instruire în tehnica de execuţie a
MASAJULUI PEDIATRIC 

Clinica SANCOS organizează cursuri de masaj pediatric pentru mămici sau viitoarele mămici.
Prin efectuarea cursului se asigura Diploma de calificare, suport de curs, ore practice în cadrul cabinetului de masaj, aplicarea tehnicii de execuţie pe copii sau proprii bebeluşi.
Durata cursului este de 3 saptamini, costul – 1400 lei.
Cursul începe pe data de 03.09.2012 la orele 16.00 – 18.00.
Locurile sunt limitate şi se ocupă în ordinea înscrierilor.
Pentru mai multe informaţii contactaţi-ne la numărul de telefon 068433875 sau expediaţi-ne un email la adresa info@sancos.md

Clinica SANCOS
Bd. Moscova nr. 16
Tel: 90-99-09; 068433875
www.sancos.md
Email: info@sancos.md

alte Articole interesante