Masajul în timpul sarcinii: află care sunt recomandările specialistului

Sarcina este o perioadă fiziologică specială și emoționantă, care presupune maximă responsabilitate din partea viitoarei mămici. Pe lângă bucuria de a deveni mamă, orice femeie poate să se confrunte în timpul sarcinii cu mai multe probleme care necesită rezolvare promptă: e vorba despre dureri de spate, picioare umflate, oboseală, situații de stres și altele. Având în vedere că majoritatea medicamentelor sunt contraindicate pe perioada sarcinii, care ar fi totuși soluția inofensivă de recuperare în acest caz?

separator

Ei bine, orice gravidă încearcă să își amelioreze starea de sănătăte prin diverse metode, însă, potrivit mamelor care au experimentat masajul pentru gravide, nicio modalitate nu dă rezultate mai bune decât masajul efectuat de către specialiști, în saloane speciale, destinate masajului pentru gravide.

Ce beneficii are masajul pentru femeile însărcinate?

Potrivit specialiștilor, masajul efectuat pe întreaga perioadă a sarcinii are mai multe beneficii pentru viitoarele mămici:

● combate stresul;
● reduce durerile de spate și de gât;
● ajută la combaterea tulburărilor de somn;
● îmbunătățește circulația sângelui și a limfei;
● sporește elasticitatea pielii și previne apariția vergeturilor;
● ajută la reducerea straturilor de țesut adipos;
● are efect detoxifiant.

Masajul gravidei nu este unul obișnuit. Acesta presupune aplicarea anumitor tehnici speciale, menite să protejeze sănătatea gravidei și a bebelușului.

În cazul în care gravida nu mai poata sta pe burtă, cel mai indicat ar fi ca aceasta să stea pe spate sau pe o parte. Trebuie menționat faptul că pozițiile pe care le adoptă femeia în timpul sarcinii sunt esențiale pentru confortul ei.

În timpul efectuării masajului, specialistul trebuie să ia în considerare particularitățile anatomiei corpului unei gravide. Dacă gravida nu poate să stea nici pe spate, atunci se poate folosi un scaun special pentru masaj.

La ce trebuie să fii atentă?

Mișcările de masaj la gravide sunt ușoare, nu se acționează cu forța, fiind aplicate tehnici speciale de masaj. Acesta se efetuează cel puțin o dată la 2 săptămâni. Dacă masajul nu este efectuat corect, pot apărea dureri de burtă, uterul poate deveni tensionat. Iată de ce este important să alegi cu grijă salonul pentru masaj!

Spa by Berd’s este locul în care gravidele sunt tratate cu mare grijă și atenție!

Orice viitoare mamă poate alege unul dintre cele trei tipuri de uleiuri Aromatherapy cu efect de îngrijire a pielii, special concepute pentru a fi folosite în timpul sarcinii.

Gravidele care sunt nesigure în ceea ce privește recomandările, indicațiile și efectele ședințelor de masaj prenatal, pot cere sfatul medicului înainte de a face o programare.

Spa by Berd’s: Dăruiți-vă un moment în care bucuria de a fi însărcinată să prevaleze și nu lăsați stresul să vă copleșească!

Pentru a face o rezervare, apelați recepția SPA by Berd`s la numărul de telefon 0621 26 026!

Partenerii noștri
Author BERD’S Design Hotel
Adresa: 12, Dimitrie Cantemir Blvd.
Tel.: + 373 (22) 022222
Email:info@berdshotel.com
10 vedete din Rusia care au suferit drastic din cauza kilogramelor în plus
Articolul anterior
Anna Kournikova și Enrique Iglesias au devenit părinți de gemeni
Articolul următor
Alte articole interesante