Medic din capitală: Se observă o creştere a numărului copiilor care fac pneumonie în urma infectării cu noul coronavirus

Medicii raportează că numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 printre copii este în creștere. Potrivit medicilor, săptămâna trecută au fost internate cu trei procente mai multe persoane. La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii nu mai sunt paturi libere, iar majoritatea pacienţilor se află în stare de gravitate medie.

“Faţă de săptămânile precedente putem observa că a crescut nr. de pacienţi şi dacă creşte atunci cei internaţi sunt în stare mai gravă. Observăm o creştere a copiilor care fac pneumonie.”, a declarat Tatiana Ştirbu, medic infecţionist spitalul Clinic Boli Contagioase de Copii, pentru publika.md.

Medicii spun că a crescut cu 15 la sută şi numărul copiilor internaţi cu viroze, lucru care nu ar fi trebuit să se întâmple dacă erau respectate măsurile epidemiologice.

“Aceşti copii, la majoritatea din ei au fost în grupuri aglomerate, zile de naştere, mall-uri, unde nu s-a purtat mască.”, a declarat Aliona Rotari, vicedirector Spitalul pentru Copii Nr.1.

Totodată, la Spitalul Nr. 1 pentru Copii sunt tot mai multe cazuri în care copiii fac pneumonie din cauză că părinţii încearcă să-i trateze acasă.

“În cazul în care copilul nu poate bea, nu poate suge piept este inconştient, atunci se solicită 112”, a adăugat Aliona Rotari, vicedirector Spitalul pentru Copii Nr.1.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, de la declanşarea pandemiei aproape 12 mii de copii s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care doi au murit.

Ilan Shor, un tată mândru. Vezi cum a fost felicitat pe 23 februarie
Articolul anterior
Supraviețuirea miraculoasă a unui bebeluș care s-a născut cu greutatea de 500 grame
Articolul următor
Alte articole interesante