Medicii Natalia și Cătălin Cauș și-au întâmpinat cel de-al treilea bebeluș

Emoții mari în familia cuplului de ginecologi Natalia Friptu-Cauș și Cătălin Cauș. Astăzi vă mai împărtășim o veste frumoasă: soții au devenit părinți a treia oară. Tânăra mămică a adus pe lume un băieţel sănătos, micuțul fiind întâmpinat cu mare bucurie de către familia sa.

Familia s-a mărit cu un băiețel, pe care, de altfel, atât părinții cât și bunicii, dar și frățiorii mai mari și-l doreau foarte mult.

Amintim că recent, medicii ginecologi Natalia Friptu-Cauș și soțul ei, Cătălin Cauș, au participat în cadrul unei emisiuni tv, unde au vorbit despre provocările sarcinii pe timp de pandemie, manifestările Covid-19 la gravide, dar și despre experiența vaccinării în sarcină.

Felicitări și multă sănătate familiei Friptu-Cauș!

Părintele care iese în concediu de îngrijire a copilului va putea opta pentru o indemnizație de 90% din salariu

Părintele care iese în concediu de îngrijire a copilului va putea opta pentru o indemnizație de 90% din salariul pe ultimele 12 luni, dacă alege să o ia până la vârsta de 1 an și 2 luni a copilului.

Mamele aflate în concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de  natură salarială. Care este condiția obligatorie - Alba24

Asta prevede un proiect de lege votat în prima lectură. Rămân valabile opțiunile existente – 3 ani de indemnizație – cu 30% din salariu sau până la 2 ani și 2 luni, transmite Publika.md

De asemenea, se propun reglementări noi în Codul muncii pentru a clarifica cum poate angajatul beneficia de un regim flexibil de muncă.

Printre alte prevederi importante ale se numără și extinderea perioadei în care tatăl poate să-și ia concediul de paternitate de la 56 de zile pana la 12 luni, dar și acordarea dreptului de a partaja concediul de îngrijire a copilului între soți. Indemnizația se va calcula în funcție de salariul celui care stă în concediu.

Conform studiului Generații și Gen, circa 47% dintre femeile cu copii de vârsta până la 6 ani nu sunt încadrate în câmpul muncii și nici nu sunt în căutarea unui loc de muncă, ceea ce reflectă vulnerabilitatea femeilor. 

Perioada concediului paternal a fost extinsă de la 56 de zile până la 12 luni

Potrivit unui proiect de lege votat de Parlament, taţii vor putea petrece de la 56 de zile până la 12 luni pentru a-şi îngriji copiii.

Este ieftin prinţesă favorită de cine este platit concediul paternal -  sglaunchproperty.com

Scopul documentului este asigurarea echilibrului între muncă şi viaţa de familie şi mai multe opţiuni de implicare a taţilor în îngrijirea copilului, transmite trm.md

Noua normă prevede şi acordarea dreptului de a partaja concediul de îngrijire a copilului între soţi, iar indemnizaţia se va calcula în funcţie de salariul celui care stă are grijă de micuţ. Totodată, se prevede şi o nouă opţiune pentru indemnizaţia de îngrijire a copilului.

 Acum părintele care iese în concediu va putea opta pentru o indemnizaţie de 90% din salariul pe ultimele 12 luni, dacă alege să o ia până la vârsta de 1 an şi 2 luni a copilului. Rămân valabile opţiunile existente – 3 ani de indemnizaţie – cu 30% din salariu.

Cum a ajuns o fetiță de doar doi ani să fie considerată un geniu. Este cel mai tânăr membru al Mensa, organizația celor cu inteligență mult peste medie

O fetiță de doi ani din Kentuky a devenit cel mai tânăr membru MENSA, organizația celor cu inteligență mult peste medie. Probabil că va trece peste grădiniță și va fi înscrisă direct la școală. Deocamdată, însă, învață să facă la oliță.

Isla părea o fetiță de doi ani ca oricare alta. Nu sta locului o clipă, își făcea de lucru toată ziua cu jucăriile, se hârjonea cu pisica. Până într-o zi, când părinții au remarcat ceva diferit.

Louisville 2-year-old is Mensa's youngest member

Jasob McNabb, tatăl: “Îi place alfabetul! Întâi, a început să pronunțe literele… Apoi, a învățat să pronunțe cuvinte simple…”.

N-a trecut mult și micuța Isla deja citea.

Oldham County toddler is the youngest current member of American Mensa

Amanda McNabb: “Citea la nivel de grădiniță, grupa mijlocie. Așa că ne-am zis, hai să vedem cât de isteț este copilul nostru”.

Părinții au dus-o la un psiholog, care a decis să-i dea un test pentru inteligență, foarte rar folosit pentru copii atât de mici.

Fetița a obținut 99 de puncte din 100 posibile. Și acum, la doi ani, Isla este cel mai tânăr membru al MENSA, organizația celor cu un IQ mult peste medie.

Big brain, small frame: OC toddler, 2, becomes youngest American Mensa  member | Oldham Era | pmg-ky1.com

Amanda McNabb: “Sperăm să-și facă prieteni, să meargă la convenții, poate va obține niște burse… Ar fi grozav”.

Totuși, o fi ea isteață foc, dar Isla rămâne în multe privințe solidară cu prichindeii de vârsta ei.

Jasob McNabb, tatăl:“Citește mult mai bine ca alți copii de vârsta ei, dar încă lucrăm cu antrenamentul la oliță. La asta, încă este la nivelul obișnuit pentru doi ani”.

sursa

Am născut la 16 ani: # monolog-ul unei mame minore
Articolul anterior
În Moldova, 450 de copii au fost deja vaccinați anti-Covid
Articolul următor