Medicii pediatri avertizează: nu le mai dați copiilor sucuri de fructe. Care sunt motivele?

Când vine vorba despre dieta bebelușilor, toate mămicile ar trebui să cunoască că sucul de fructe nu este recomandat celor mici. Sucul de fructe, fie el și proaspăt stors, are mai multe dezavantaje decât avantaje, anunță revista Academiei Americane de Pediatrie.

separator
Sucul de fructe conține doar apă și carbohidrați, inclusiv fructoză, sucroză, glucoză și sorbitol. Conținutul de carbohidrați este între 11% și 16%, în timp ce laptele uman sau formula conțin 9% carbohidrați.

Unele sucuri conțin vitamine, dar în cantități destul de mici. Ele nu conțin minerale importante (magneziu, calciu). De asemenea, sucurile de fructe nu conțin fibre, care sunt importante pentru tranzitul intestinal.

De ce nu se mai recomandă sucurile de fructe?

Sucul nu este un aliment valoros în dieta copilului. Este sărac în nutrienți și bogat în zahăr. Hidratarea poate fi asigurată prin lapte sau apă, în timp ce necesarul de vitamine poate fi asigurat prin consumul de legume și fructe întregi.

Zahărul din sucuri nu poate fi absorbit în totalitate de intestinul unui copil mic, iar excesul rămâne în colon, unde fermentează și poate produce balonare, flatulență, diaree și crampe abdominale.

Sucurile de fructe sunt cu desăvârșire interzise la copiii sub 6 luni, care trebuie hrăniți exclusiv cu lapte de sân sau formulă de lapte. Înainte de șase luni, sucul poate chiar să ducă la malnutriție.

,,Este optim să evitați complet sucurile de fructe înaintea vârstei de un an”, sfătuiesc speialiștii.

Această este recomandarea Academiei Americane de Pediatrie. Experții spun că atunci când decidem să dăm copilului suc, indiferent de vârstă lui, trebuie să îl primească în cană, și nu în biberon deoarece riscul de carii este foarte mare.

După un an, sucul de fructe poate fi oferit ca o gustare, ocazional. Copilul nu trebuie să-l bea pe parcursul unei zile întregi din cauza riscului de carii. De asemenea, este interzis să îi oferi copilului suc pentru a-l calmă atunci când plânge.

Fructele rămân pentru cei mici un aliment valoros și experții le recomandă sub formă de piure.

sursa

Angelina Jolie și-a acoperit spatele cu un tatuaj imens
Articolul anterior
Celebra statuie mișcătoare din Georgia fascinează turiștii din întreaga lume. Video!
Articolul următor
Alte articole interesante