În meniul din grădinițe se conține prea mult lapte, spun mămicile, care au lansat o discuție aprinsă într-un grup online

Mămicile au încins o discuție curioasă într-un grup online, despre cum cum sunt alimentați micuții în grădinițe. Alimentația în instituțiile preșcolare este un subiect despre care se discută tot mai mult în ultimul timp, iar acest lucru este unul foarte binevenit, deoarece se tinde spre un mod de alimentație mai sănătos, mai corect, atât acasă cât și în societate, per ansamblu. Iar părinții dețin dreptul de a fi informați cu privire la ceea ce mănâncă copiii lor atunci când se află la școală sau la grădiniță.

separator

Un aspect important în dietă este hrana variată și regulile de combinație sănătoasă a alimentelor.

De exemplu, o mămică a publicat, în Grupul Părinților Solidari, meniul pentru o zi la grădinița pe care o frecventează copilul ei. Părintele este de părere că în meniu se regăsește prea mult lapte. Unii părinți însă au afirmat că ei sunt mulțumiți de meniul copiilor lor.

În timp ce o altă mamă s-a plâns, de asemenea, spunând că, la ei, meniul include din abundență lapte și produse lactate, iar combinația greșită de alimente deseori îngreunează digestia.

,,Se întâmplă mai rău, la noi, de asemenea, e mult lapte în meniu. La dejun, terci cu lapte, pâine cu unt și lapte cu cacao. La gustarea de după-amiază, biscuiți cu chefir și, după o oră, la cină, budincă cu brânză și lapte. Fiica mea nu poate digera atât de mult lapte, iar în acele zile când exista astfel de mâncare noaptea, vomita. Nu putem influența în niciun fel meniul. I-am rugat pe educatori, în loc de lapte să dea apă și, mai ales seara, să nu îi dea budincă. Pe măsură ce au redus atât de mult lapte, vomitările au încetat”, scrie mămica.
Tu ce părere ai despre meniul din grădinița pe care o frecventează copilul tău?

Olesea Sveclă a împlinit 30 de ani. Mesajul deosebit al lui Anatol Durbală, pentru soția sa
Articolul anterior
Primul deces din Europa cauzat de țigările electronice. Victima, un tânăr de 18 ani
Articolul următor
Alte articole interesante