Mențineți sănătoasă pielea bebelușului dumneavoastră!

La întrebarea „Cum să alegi scutece pentru copii”, Google oferă peste zece milioane și jumătate de variante de răspuns. Dar aceasta nu înseamnă că dacă copilul dumneavoastră are roșeață și inflamație în zona scutecelor, atunci trebuie să renunțați la un brand de scutece și să treceți la altul. Înainte de toate asigurați-vă că respectați toate regulile de îngrijire a copilului și folosiți un unguent de protecție.

separator

Igiena copilului este principala preocupare a tinerilor părinți. Îngrijirea corespunzătoare a pielii bebelușului menține în stare bună și sănătatea lui generală.

Iritarea pielii și inflamația în zona scutecelor este una dintre cele mai frecvente probleme ale copilăriei fragede cu care se confruntă în medie de la 7 până la 35% dintre sugari. Parțial, acest fapt se datorează caracteristicilor pielii bebelușului și îngrijirii acestuia.

 • Pielea bebelușului este cu 20-30% mai subțire decât pielea adulților.
 • Fundulețul are multe pliuri care sunt o sursă de umiditate. Între pliuri, pielea poate transpira și se poate irita în mod constant.
 • Pielea intră adesea în contact atât cu urina, cât și cu scaunul, iar sub ele se formează un mediu umed. În cazul contactului prelungit al pielii cu umiditatea, stratul celular superior (epiderma) se umectează și se deteriorează.
 • Iritarea și inflamația pielii pot fi cauzate de modificarea compoziției chimice a urinei și a fecalelor bebelușului. Astfel de modificări pot apărea din mai multe motive: trecerea la un alt tip de lapte praf, introducerea unui nou supliment alimentar, administrarea unor medicamente.

Cauza roșeții și erupțiilor cutanate poate fi, de asemenea, și îmbrăcarea excesivă a sugarului pentru plimbare care nu corespunde vremii de afară.

Cum să păstrați pielea bebelușului în zona scutecelor sănătoasă:

 • Schimbați scutecele copilului la fiecare trei-patru ore.
 • Spălați-l cu apă curată după fiecare schimbare a scutecului și după fiecare scaun.
 • Lăsați copilul la baia de aer timp de 20-30 de minute de două-trei ori pe zi pentru ca pielea să respire fără scutec.
 • Cumpărați scutece de mărime corespunzătoare și nu le strângeți prea tare.
 • Uneori scutecele într-adevăr trebuie înlocuite. Dacă copilul este predispus la alergii, iar dumneavoastră folosiți scutece obișnuite, treceți la cele hipoalergenice.
 • Nu înfofoliți copilul!
 • Utilizați un unguent pentru îngrijirea pielii copilului. Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă adesea unguente pe bază de dexpantenol. În țesuturi, dexpantenolul este transformat în acid pantotenic (vitamina B5). Acidul pantotenic protejează pielea, hidratează, restabilește elasticitatea și accelerează vindecarea rănilor.

Dacă totuși copilul are erupții cutanate în zona acoperită de scutec, consultați un specialist pentru a vă recomanda cel mai potrivit tratament și unguent pentru restabilirea pielii copilului.

Vezi detalii aici: http://www.grindeks.md/ru/produkty/bezrecepturnie-lekarstva/dlya-myshts-i-sustavov/rekreol-maz/

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Medicii de familie din Republica Moldova sunt solicitați peste Prut
Articolul anterior
Astăzi, este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei
Articolul următor