Mihai Stratulat: ,,Sunt absolut contra purtatului de măști de către copii sub 10 ani”

În timp ce adulții se pot conforma mai ușor regulilor sanitaro-igienice, pentru copii respectarea acestora poate cauza un disconfort major. Purtarea măștilor de protecție este obligatorie de către copii? De la ce vârstă a micuților, pot adulții să insiste ca cei mici să poarte măști?

separator

Medicul Mihai Stratulat a vorbit despre diferenta dintre purtatul măștilor de către copii și adulti. Iată care este opinia specialistului:

,,Asa pe scurt, pe înțelesul tuturor:

1. Eu am promovat și promovez purtatul măștilor, atât de către cei bolnavi, cât și de cei sănătoși, ca profilaxie a raspândirii SARS-CoV-2 (cu toate că deja, știind că atacă vasele sanguine, aș scoate SARS-ul din față și știind că nu mai atacă chiar direct plămânii (doar decât în forme mai grave, când atacă toate organele, nu doar plămânii)), simptomele ca tusea și strănutul nu mai sunt caracteristice pentru Covid-19, mai ales printre copii, care fac forme ușoare sau asimptomatice, mă face să mă răzgândesc treptat asupa acestei metode de profilaxie)!

2. Eu am promovat purtatul măștilor de către adulți în spațiile închise și/sau aglomerate, gen: supermarket-uri, transport public, biserici, piețe, etc, unde purtatul măștilor durează minute!

3. Sunt absolut contra purtatului de masti de către copii sub 10 ani, organisme în creștere, creiere în creștere, iar purtatul măștilor o să scadă concentratia de oxigen în sânge (din cauza că în loc de aer, ei o să respire CO2-ul expirat tot de către ei), astfel mai puțin oxigen o să ajungă la creier, care în timpul orelor de studii consumă mai mult oxigen decât în mod obișnuit! Ce o să se întâmple cu creierul lor? Există o diferență enormă între creierul unui copil în creștere și creierul unui adult!

4. Știind că cei mici fac forme ușoare și asimptomatice de Covid-19, probabilitatea de răspândire a virusului, cu sau fără mască, este minima‼️

Despre mănuși, nu cred că se merită discuții! Cu ele sau fără ele, diferenta este zero‼️

1. Nu se răspândește virusul, așa cum am crezut, de pe suprafețe (excepție fiind spitalele Covid, dar acolo e altă istorie: pacienți gravi cu tuse, încărcătură virală permanentă, etc)!

2. Dac totusi am luat virusul de pe un obiect și ducem mâna la nas, gură sau ochi, cu sau fără mănuși – nu văd diferenta!

Informația este bazată pe multiplele studii din întreaga lume, pe experiența proprie și pe experiența a zeci de pacienți. Poate fi atacată în orice instanță medicală din țară, dar și din afara ei”, a menționat medicul Mihai Stratulat.

sursa foto: Freepik

Covid-19 poate afecta sănătatea pe termen lung: evaluările efectuate în proiectul „Grijă pentru colegi” arată consecințele infecției
Articolul anterior
Un bărbat s-a înecat într-un iaz din raionul Sângerei
Articolul următor
Alte articole interesante