Miss World a devenit mamă de gemeni, după 14 sarcini pierdute

Rosanna Davison, fosta Miss World 2003, a devenit mamă de gemeni, după ce, în trecut, a pierdut 14 sarcini. Acum, Rosanna este mamă a trei copii.

Modelul de origine irlandeză a devenit mamă de băieți, care au primit numele Oscar și Hugo. Blonda mai are o fetiță, pe nume Sophia, venită pe lume prin intermediul unei mame-surogat, care și-a așteptat nerăbdătoare frățiorii acasă.

Dosta Miss World Rosanna Davison a povestit că ea și soțul ei au decis să devină părinți în 2015, la un an după ce s-au căsătorit.

„Am avut anul nostru împreună și ne-am bucurat de el, dar ne doream foarte mult să avem o familie și să devenim părinți”, povestea Rosanna.

Rosanna a rămas repede însărcinată și a fost extrerm de fericită. A dat vestea restului familiei abia când era în 5 săptămâni. Deși a fost extrem de grijulie în acea perioadă, din nefericire sarcina s-a încheiat abrupt.

Fosta Miss World a mai povestit că, la început, acest lucru nu a descurajat-o, fiind convinsă că sarcina următoare va fi una normală.

„Așadar, am rămas din nou însărcinată după asta, dar s-a întâmplat același lucru, la șase săptămâni și jumătate… Atunci am suferit un avort. În total au fost 14!”, a spus Rosanna, citată de publicația Sun.

A devenit mamă când nu se mai aștepta!

În cele din urmă, Rosanna Davison a renunțat la ideea de a aduce pe lume un copil pe cale naturală și a apelat la o mamă-surogat din Ucraina, care a născut-o pe fiica lor, Sophia, anul trecut.

Deși medicii i-au spus că nu va putea păstra o sarcină pe cale naturală, din cuza unor probleme de imunitate, iată că minunea s-a produs și, în luna noiembrie, fosta Miss World a devenit mamă de gemeni.

„Mi s-a spus că nu voi mai putea să duc o sarcină la capăt din cauza unor disfuncţionalităţi ale sistemului imunitar care nu şi-au găsit rezolvarea în ciuda numeroaselor tratamente. Faptul că am rămas însărcinată în mod natural, şi cu gemeni, este un noroc extraordinar şi un vis care ni s-a împlinit. Am descoperit că sunt însărcinată după prima lună de carantină din cauza COVID-19.

În toată perioada cât am fost acasă am fost mult mai relaxată decât am fost în ultimii ani. M-am bucurat de linişte cu familia, în ciuda tuturor necazurilor care se întâmplau în lume. Poate că stresul unei vieţi agitate a făcut diferenţa.

Uneori, se întâmplă şi miracole când vine vorba de sarcini şi acestea apar în modul cel mai neaşteptat şi mai magic. Toţi cei care îşi doresc un copil ar trebui să nu cedeze niciodată’, a dezvăluit Rossana în urmă cu ceva vreme, citată de replica. 

Guvernul României a renovat mai multe grădinițe din Rezina

Condiții moderne de educaţie pentru peste 600 de preşcolari din Rezina. Toate cele patru grădiniţe din oraş au beneficiat, în ultimii şase ani, de susținerea financiară a Guvernului României.

Vești bune! Programul de lucru al unor grădinițe va fi extins

Recent, una dintre ele şi-a redeschis uşile pentru micuţi. Investiţia României se ridică la jumătate de milion de lei, transmite Tvr Moldova.

Grădiniţa nr. 2 din oraşul Rezina găzduieşte 140 de copii. Instituţia a fost modernizată din banii oferiţi de Guvernul României. Ultima data, instituţia de învăţământ a fost reparată acum 36 de ani.

Oxana Berghi director, grădiniţă: „Din anul 1986, gradinita activează şi deja erau foarte putrede pardoselile, un pericol mare pentru securitatea copiilor, pana ieșeau și cuiele din ele. S-a renovat practic tot interiorul gradinitei, s-a renovat blocul alimentar, spalatoria, s-au schimbat 800 m patrati de pardosele.”

În candrul grădiniţei activează 28 de angajați. După renovare, au apărut noi locuri de muncă.

Părinţii spun că cei mici sunt încântaţi de noua grădiniţă şi au devenit mai dornici de a învăţa lucruri noi.

Aliona Babcinschi mamă: „Fetiţa mea mai mare mi-a spus: Ce baie frumoasa avem, ceea nu era mai înainte.”

Ana Donțu mamă: „Din câte cunosc eu, finanțarea este venită din partea guvernului României, în colaborare cu primăria noastra, adică au contribuit şi ei, și aici este și momentul dacă ar trebui de așteptat ca să se facă cu mult mai mult resurse de la primărie poate dura mult mai mult procesul. Resurse bune şi rezultat bun.”

Din costul total al lucrărilor, Guvernul României a oferit jumătate de milion de lei, iar Primăria oraşului Rezina este de 300 de mii de lei.

Simion Tatarov primar, oraşul Rezina: „Se înregistreaza sigur economii, economii esenţiale, nu mai spun despre asigurarea 24 din 24 cu apă caldă ceea ce înseamnă că vom avea mai mulţi bani pentru activităţi didactice.”

În ultimii 6 ani, toate cele patru instituții preșcolare din Rezina au beneficiat de susținere financiară din partea statului român. Peste 600 de copiii frecventează instituțiile preșcolare din oraș.

Marina Cârnaț și-a înțărcat mezina. Mama a opt copii, cuprinsă de nostalgie: ,,Mi-a plăcut mereu să alăptez…”

Având o experiență de maternitate bogată, mama a opt copii își împărtășește deseori cu urmăritorii săi situațiile din viața de zi cu zi, iar internauții îi apreciază curajul și înțelepciunea.

Mya, mezina familiei a împlinit un anișor, iar tânăra mamă a povestit cu emoții în mediul online despre experiența alăptării.

„Ultima alăptare a Myei…

Mi-a plăcut mereu să alăptez… Știind că îi ofer copilului cei mai buni nutrienți posibili, mă face să mă simt atât de importantă. 

As dori să descriu detaliat cum eu îmi înțarc copilașii.

Când e momentul de înțărcare? Cred că fiecare mamă decide atunci când ea e gata să înceapă acest proces. A decide înseamnă să fii hotărâtă și să ai un plan determinat.

 Pentru a nu provoca dureri, infecții, crize, eu elimin o masă de alăptare – copilul trebuie deja să aibă un regim de alimentație și de somn rutinat. Ideal o masă pe săptămână. Cu cât mai rar alăptez, cu atât mai puțin lapte voi produce și totul “arde” treptat și fără consecințe neplăcute.

Este crucial să fiu aici consecventă și să nu cedez. În locul mesei de alăptare eu îi ofer o masă solidă și îl ocup cu ceva interesant sau ne plimbăm afară.

Veți întreba cum e cu alăptările de noapte… Copiii mei dorm toată noaptea fără trezire, pentru că le-am făcut regim. Dacă încă mai alăptați noaptea, deși copilul este măricel, atunci e timpul să îl învățați să adoarmă singur. Îl alăptați și îl puneți în pătuț separat ca el să poată învața a adormi singur. Cu fiecare noapte va fi tot mai bine și mai bine, doar nu ceda.

Înțărcarea copilului tău, precum îmi place să spun la orice proces din maternitate, nu este ușoară (în loc de “este grea”). Fiecare mamă este diferită, fiecare copil este diferit, de aceea fiecare experiență va fi diferită.”, a povestit Marina Cârnaț, în vârstă de 38 de ani.

Internauții au oferit peste 10 mii like-uri pentru această familie frumoasă.

Reghina Todorenko și-a arătat nașterea acasă a celui de-al doilea fiu al ei

Vedeta rusă de origine ucraineană Reghina Todorenko și soțul ei, Vlad Topalov, au sărbătorit 1 lună de la nașterea celui de-al doilea fiu al lor, care a fost numit Mir, ceea ce în limba rusă înseamnă ,,pace”. Prezentatoarea TV a născut acasă și a împărtășit cu urmăritorii ei detalii despre naștere.

„O lună a zburat neobservată. Luna aceasta, familia noastră are de 2 ori mai multă dragoste și de 2 ori mai multe țipete ale copiilor, țipete, jucării și nopți nedormite, dar suntem fericiți”, a declarat Todorenko.

Vedeta faimoasă în Rusia a decis să nască al doilea copil acasă, într-o minipiscină. Totodată, fiul cel mare, Michael, în vârstă de 4 ani și jumătate, a fost și el prezent la eveniment.

„Acum o lună, am cunoscut cu toții copilul împreună. Nașterea cu soțul și fiul a fost fantastică! O unitate imensă de inimi și suflete. Mishka a intrat timid în sala de naștere și a zâmbit când a văzut noul membru al familiei”, a semnat Reghina prima fotografie cu nașterea acasă.

„L-am pregătit pentru naștere, am vorbit despre procesul întâlnirii cu copilul, i-am spus că ar putea veni un moment când mama va trebui lăsată în pace, că, poate, mama va scoate diverse sunete ciudate. Dar, Mishka nu a vrut să plece, și-a exprimat dorința de a fi cot la cot cu mama sa: „Te voi sprijini, mami”. Și m-am bucurat că chiar și în timpul contracțiilor mă voi putea juca cu fiul meu. Când s-a născut Mir, Mishka a fugit rapid în cameră, l-a îmbrățișat pe tata, s-a uitat în piscină, unde cel mic înota și a spus cu bucurie: „acum avem un bebeluș!”.

„Vă voi spune cum am decis să nasc acasă. O să râdeți, dar am avut un vis. Da, exact. Pur și simplu am simțit că vreau să nasc acasă. Știu că mulți oameni se tem de acest lucru, iar unii consideră că este o decizie lipsită de sens și periculoasă. Si așa este! Nașterea la domiciliu este periculoasă pentru femeile nepregătite pentru travaliu și rudele panicate care, la primul semn, sunt gata să trimită o tânără mamă la spital cu o lună înainte de naștere.

Nașterea la domiciliu este probabil periculoasă și pentru femeile însărcinate cu orice complicații. În multe centre de maternitate, viitoarea mamă este testată, iar apoi moașa decide dacă ar trebui să nască în aceste condiții sau să dea preferinta maternității. Îmi amintesc cuvintele moașei, al cărei curs l-am urmat: „A naște acasă este mult mai responsabil decât într-un spital. Trebuie să înțelegeți bine toate riscurile și să abordați pregătirea în mod conștient. Asta este adevărat. Nu încurajez pe nimeni să aibă o naștere la domiciliu! Aceasta este alegerea fiecăruia! Chiar dacă alegi o maternitate, tot faci cursuri de pregătire pentru naștere”.

Prima mea naștere a avut loc în maternitate. Soțul m-a susținut. ,,Desigur, vreau să naști într-un spital normal, dar dacă ești pregătită și vrei o naștere la domiciliu, eu sunt cu tine!”, aceste cuvinte ale soțului meu mi-au dat o încredere gigantică. Împreună cu Vlad am făcut cursuri și am studiat toate materialele, am gândit un plan aproximativ de naștere cu doula și moașa, dar acest lucru nu este întotdeauna suficient, scenariul nașterii unui copil poate fi complet imprevizibil. Mamele cu experiență știu cu siguranță că nașterea este adesea imprevizibilă”.

Elevii din orașul Iakutsk, trimişi acasă fiindcă temperatura a ajuns la -50 de grade Celsius
Articolul anterior
Medicii din Wuhan recunosc că au fost obligați să ascundă epidemia. Dezvăluiri într-un reportaj filmat cu camera ascunsă
Articolul următor