Mobilizare record pentru salvarea unei vieți! Micuțul Robert Grabazei a primit injecția Zolgensma, în valoare de 2,1 milioane de dolari

Ieri, 28 iulie, micuțul Robert, fiul fotografei Irina Grabazei diagnosticat cu amiotrofie spinală, a primit la Chicago injecția Zolgensma, tratamentul de 2,1 milioane de dolari care îi va oferi o șansă la viață.

separator

O mobilizare istorică pentru un caz din țara noastră. Milioane de oameni din întreaga lume au donat pentru micuțul Robert. Irina Grabazei a împărtășit marea veste, pe pagina sa de facebook.

Timp de 7 luni s-a adunat suma necesară pentru terapia genică Zolgensma – o noua genă, o speranță la o viață normală!

,,28 Iulie‼️ Da, aceasta este data pe care am așteptat-o atâta timp. Luminița de la capătul tunelului se transformă acum în lumina unui nou început! E puțin spus ca s-a umplut casa de bucurie, că ne-am luat în brațe simțind niște sentimente de nedescris. Nu avem cuvinte să exprimăm trăirile noastre.
Am reușit! Am reușit datorită vouă și vă vom fi mereu recunoscători! De fiecare dată am menționat faptul că fiecare dolar donat a contat, chair dacă pare infim în comparatie cu suma enormă pusă pe viața lui Robert. Dolar cu dolar, ați reușit să transformați imposibilul în posibil! Lupta noastră continuă și după Zolgensma și abia asteptăm să îi vedem evoluția după, lucrând pentru fiecare mișcare. Noi nu ne vom opri până el nu se va putea juca de la egal la egal cu surioara lui. Abia aștept să îi povestesc despre voi toți, îngerii lui Robert!

Îmi doresc din tot sufletul ca și părinții celorlalți copii care duc aceeași luptă să simtă ce simțim și noi acum și anume că nu sunt singuri, ca oamenii sunt buni si ca le sunt alături. Vă îndemn să continuați să faceti o minune si pentru ceilalți 4 copii care merită o șansă la o viață normală: Save Alexa si Împreună pentru Alessia -SMA1”, a menționat Irina Grabazei, mama lui Robert, pe pagina sa de facebook.

,,Azi este ziua în care putem spune cu adevărat că am reușit! Robert a primit azi, 28 iulie, în Chicago, terapia salvatoare Zolgensma în valoare de 2,1 mil USD datorită voua, oameni buni. Robert a primit o nouă șansă pentru că am crezut cu toții ca orice este posibil atunci cand iti doresti din tot sufletul si lupti. 7 luni de lupta i-au oferit azi ANI! Azi este ziua în care am demonstrat că nu exista limite atunci când ne unim și luptăm la unison. 28.07.2020 este ziua care va rămâne pentru totodeauna Ziua în care imposibilul a devenit posibil!

Vă mulțumesc din suflet tuturor pentru că nu ati ramas indiferenti si pentru ca ati ales sa faceti diferenta alaturi de noi! A fost o lupta nebuna in care am cunoscut oameni de-a dreptul minunați, iar cei apropiați mi-au aratat cat de norocoasa sunt să îi am alaturi…nu pot sa nu fiu recunoscatoare pentru acesti oameni frumosi pe care viata mi i-a adus in cale!💖 Este minunat sa vezi ca happy end-urile nu exista doar in basme sau filme, ci si in realitate.

Sunt așa fericita pentru ca am avut șansa să contribui la salvarea lui Robert și pentru că pot să zic că am trecut prin aceasta viață și am lăsat ceva în urmă! Mereu am zis ca cel mai important este ce lăsăm în urma noastră, în sufletele celor din jur…noi alegem daca lasam o lume mai buna si nobila! Binele a invins raul!🎉

P.S. Robert, abia aștept sa te vad alergand prin curtea de la 2 Mai!💙💙”, a menționat Andreea Cornea, o prietenă a familiei care s-a implicat foarte activ în campania de salvare a lui Robert.

  

Ajutor pentru frățiorii din Măgdăcești care suferă de atrofie musculară spinală! Tratamentul care le-ar salva viața costă 4,2 milioane de dolari. Iată cum poți dona!

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Laura Cosoi, anunț sexul celui de-al patrulea copil. Mama a trei fetițe și-a visat bebelușul

Însărcinată pentru a patra oară, actrița româncă Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara.

Laura Cosoi va deveni mamă din nou, în vara anului 2024, când va aduce pe lume al patrulea copil. Vedeta a făcut primele declarații despre numele copilului. Laura Cosoi mărturisește că a știut că familia ei se va mări încă din ziua în care a născut-o pe Lara, cea de-a treia fiică.

Actrița dezvăluie că și-a visat al patrulea copil. „L-am visat. Mi-a spus numele. Știam din ziua în care am născut-o pe Lara, dacă vom mai face al patrulea copil, știam sexul și numele, mi l-a spus, așa încât, nu am ales eu a patra oară, a ales copilul, Dumnezeu”, a povestit Laura Cosoi, pe o rețea de socializare, potrivit unica.ro.

Dacă în cazul sarcinilor anterioare a fost extrem de deschisă, în prezent, vedeta a mărturisit că ea și Cosmin Curticăpean nu își doresc să facă public sexul copilului. Cel puțin deocamdată.

Cum se descurcă Laura Cosoi cu trei copii

Cei doi nu au apelat la ajutorul unei bone pentru îngrijirea copiilor, iar fetițele au fost incluse în colectivitate destul de rapid. Actrița și soțul ei și-au înscris fiicele la o creșă din apropierea casei și atât Laura Cosoi, cât și Cosmin au încercat să își organizeze programul în așa fel încât să fie cât mai prezenți în viața micuțelor.

Laura Cosoi are 42 de ani, este actriță și a devenit cunoscută în 2002, după succesul avut cu serialul La Bloc, difuzat la Pro TV.

Este căsătorită în 2005 cu Cosmin Curticăpean, împreună cu care are trei fiice: Rita (6 ani), Vera (3 ani și jumătate) și Lara (2 ani).

Însărcinată pentru a patra oară, Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara. Citeşte întreaga ştire: Laura Cosoi, anunț despre numele celui de-al patrulea copil: „L-am visat. Mi l-a spus”. Actrița și soțul ei mai au trei fiice

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Natalia Friptu şi Cătălin Cauş: Despre naşterile 35 plus, orgasm feminin şi nuntă jucată după 3 luni de la cunoaştere
Articolul anterior
Moldovenii care revin din vacanțe sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile
Articolul următor