O abordare nouă de predare pentru elevii din clasa întâi. Care sunt noutățile?

Generația de copii, care la toamnă va merge în clasa întâi, se va bucura de o abordare nouă a predării, care nu se va limita doar la statul în bancă. Tot la 1 septembrie, pentru clasele întâi și a doua vor fi distribuite generații noi de manuale, inclusiv abecedarul va fi într-un alt format, în unul interactiv, scrie IPN.

separator

Despre aceasta au fost informați părinții participanți la Forumul „Hai cu noi în clasa I, dragi părinți și scumpi copii!”, organizat de Direcția generală educație, cultură, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău.

Elevii care vor merge anul acesta în clasa întâi, vor beneficia de conținuturi noi curriculare. Astfel, va fi aplicată o altă abordare a predării, întrucât noul curriculum prevede învățarea interactivă, învățarea prin sarcini, învățarea experiențială, cea algoritmizată, dar și alte forme de învățare.

Totodată, în clasa întâi vor fi organizate și activități transdisciplinare, în cadrul cărora elevii de asemenea vor avea parte din un alt tip de învățare. Copiii vor ieși din spațiul școlar, vor face educație muzeistică, educație artistică etc. La 1 septembrie vor fi lansate generații noi de manuale – altă ediție de manuale pentru toate disciplinele din clasa întâi și a doua.

Abecedarul va fi într-un alt format și va fi constituit din două componente – semestrul unu și semestrul doi. Acesta nu va fi doar un simplu abecedar cu imagini și texte, ci va fi unul interactiv, iar copilul va putea și să realizeze sarcinile de învățare chiar în el.

Abecedarul va fi însoțit și de caietul de caligrafie. Acest set, alcătuit din patru componente, va fi oferit gratuit. De asemenea, elevii vor primi manuale de matematică, educația moral-spirituală și altele, toate noi.

Fiul Olgăi Manciu a fost operat. Cum se simte Damian?
Articolul anterior
O moldoveancă care muncea în Italia, a fost găsită fără suflare într-un motel
Articolul următor
Alte articole interesante