O femeie a aflat că a devenit mama unei fetițe la o lună după ce a născut. În tot acest timp femeia a fost în comă din cauza infecției Covid-19

O femeie din Ungaria a aflat că a născut o fetiţă după o lună de comă indusă, după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19 şi a făcut pneumonie, transmite Reuters.

Szilvia Bedo-Nagy era în ultimul trimestru de sarcină când a fost confirmată cu CovidD-19, la sfârşitul anului trecut, şi a fost trimisă acasă în carantină. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit şi a fost transportată la spital.

„Nu puteam să respir”, a povestit Bedo-Nahy pentru Radio Europa Liberă. „S-a dovedit că aveam pneumonie”, a mai spus aceasta.

Szilvia Bedo-Nagy a fost transferată la Budapesta unde a născut o fetiţă, Napsugar, prin cezariană. Femeia a fost dusă apoi la secţia de terapie intensivă unde a fost conectată la un ventilator, apoi la un plămân artificial şi, în cele din urmă, i s-a indus coma.

În timp ce Bedo-Nagy se afla în spital, soţul său, Jozsef Bedo, a avut grijă de fiica lor, temându-se că soţia lui nu va supravieţui.

În preajma Crăciunului, Bedo a primit un apel de la un medic care l-a informat că soţia sa a fost scoasă din coma indusă.

„Medicul a spus că soţia mea încearcă să ia legătura cu mine. A doua zi, m-am dus să îi fac o vizită. Era trează, iar când o întrebam ceva, îmi răspundea cu ochii”, a povestit Bedo.

Bedo-Nagy şi-a amintit că a fost trezită pentru prima oară din comă de Revelion 2020, însă a spus că încă nu ştie ce s-a întâmplat.

„Habar n-aveam ce se întâmplă. Arătam spre burtă şi întrebam când am născut… Apoi doctorul a spus că bebeluşul s-a născut cu ceva timp în urmă”, a mai povestit aceasta.

În prezent, Szilvia Bedo-Nagy se recuperează acasă, alături de soţul ei şi fetiţa lor, Napsugar.

Medicul Bela Merkely a spus că Bedo-Nagy este un caz fascinant şi neobişnuit de complicat.

Ungaria se află pe primul loc în lume la numărul deceselor asociate COVID-19 la 100.000 de locuitori, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, în contextul în care în unele spitale până la 80% dintre pacienţii conectaţi la ventilatoare nu au supravieţuit.

sursa: www.mediafax.ro

Peste 78 de mii de chișinăuieni, care beneficiază de scutire la impozitul pe imobil, pot să se adreseze pentru recalcularea taxei
Articolul anterior
Maia Sandu: Republica Moldova are oameni talentați, adevărați ambasadori ai valorilor
Articolul următor
Alte articole interesante