O femeie a devenit pentru prima dată mamă la vârsta de 52 de ani

O femeie de 52 de ani din Suceava a devenit mamă după ce a fost fertilizată cu ovocite donate din Spania.

Femeia a devenit mamă la 52 de ani la o clinică de obstetrică și ginecologie din Iași, scrie Ziarul de Iași.

Totul a fost posibil după o procedură de fertilizare in vitro cu ovocite donate din Spania.

Proaspeții părinți locuiesc în Suceava, au 52 de ani și și-au dorit cu ardoare un copil, cu toate că s-au căsătorit la o vârstă înaintată, respectiv 45 de ani. Analizele au arătat că femeia suferă de infertilitate.

”Procedura a început acum un an şi nu le-a fost deloc uşor, ţinând cont că a fost un an marcat de pandemie. Amândoi sunt absolvenţi de studii superioare şi au lucrat o perioadă în Germania, acolo au aflat de procedeul de fertilizare in vitro.

De regulă, vârsta donatoarelor de ovocite este de 20-25 de ani, iar starea de sănătate este verificată extrem de riguros”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Onofriescu, coordonatorul echipei de la Omini Clinic şi şeful Secţiei I de la Institutul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă.

Utilizarea ovocitelor de la donator este indicată în cazul femeilor care nu pot efectua tratamentul de fertilizare in vitro cu ovocite proprii, din mai multe cauze: suferă de insuficienţă ovariană prematură sau menopauză precoce, ovarele au fost extirpate în urma unei intervenţii chirurgicale, au urmat tratamente oncologice (chimioterapie, radioterapie), au o vârstă înaintată, asociată cu scăderea calităţii ovocitelor sau sunt purtătoarele unei boli genetice care poate fi transmise fătului.

Ovocitele au fost aduse în România în containere speciale cu azot lichid, iar sarcina femeii a decurs normal, în ciuda vârstei sale.

Pe 25 iunie a născut prin cezariană o fetiță perfect normal, iar după trei zile au fost externate.

“Ovocitele au fost apoi transportate în România în azot lichid, containere speciale. La un transport este vorba de regulă de 6-10 ovocite.

A urmat procedura de laborator, unde s-a folosit sperma soţului. În ziua a 5-a de la fertilizare am constat că se formaseră trei blastocişti, astfel se numesc embrionii în această etapă.

Secțiile de votare din Frankfurt pe Main au fost shimbate pe alte adrese
Articolul anterior
Surpriză matinală într-un complex de locuit din Capitală! Un tânăr a urcat pe macara pentru a-i cânta iubitei sale ,,La mulți ani”
Articolul următor
Alte articole interesante