O femeie a refuzat să facă avort, chiar dacă știa că bebelușul său se va naște fără picioare și cu o singură mână

O femeie din Marea Britanie a dezvăluit că, deși a fost sfătuită să facă avort după ce la o ecografie s-a descoperit că bebelușul ei suferea de o afecțiune rară, care presupunea să se nască având dizabilități fizice severe, a ales să își păstreze copilul.

mama-jucandu-se-cu-baietelul-ei-fara-o-mana-si-fara-picioare

La ecografie a aflat că bebelușul ei suferea de „sindromul de benzi amniotice”.

Aflată în cea de-a 20-a săptămână de sarcină cu al treilea copil, Rosie a aflat că fătul suferea de „sindromul de benzi amniotice” (cunoscut și sub numele de „sindromul de bride amniotice), care presupune ca anumite părți ale corpului (în special membrele și degetele) să rămână blocate în uter între benzile fibroase de la nivelul sacului  amniotic. Din această cauză, părțile corpului afectate nu se mai pot dezvolta normal și se poate ajunge la necesitatea de realizare a amputațiilor.

Mama a fost îndemnată să facă  avort întrucât afecțiunea rară de care suferea copilul ei presupunea dizabilități severe, ea a refuzat, scrie DailyMail. Rosie luase următoarea hotărâre: „Nu am avut nicio îndoială să îl păstrez- indiferent de sfaturile pe care le-am primit…Când mi s-a spus că bebelușul meu va avea o singură mână- și nu va avea picioare-am fost îngrijorată și supărată.”

Având experiență de lucru cu copiii cu nevoi speciale (întrucât lucrează ca asistentă la o școală pentru copii cu nevoi speciale), dar bucurându-se și de susținerea partenerului ei, Peter, a fost sigură încă de la început că decizia de a păstra copilul era potrivită. Din datele oferite de „The Mirror”, mama de trei copii a precizat: „Eu și Peter am decis că Henry merita o șansă. Peter m-a susținut atât de mult și am luat fiecare decizie împreună. Am știut că nu vom renunța la sarcină. Întrucât lucram în fiecare zi cu copii cu nevoi speciale, știam că Henry va fi bine.”

După ce a aflat cu ce probleme se confrunta bebelușul, grija ei a fost să-și facă ecografii cât mai des, pe tot parcursul sarcinii, mărturisind, pentru „The Mirror”: „Pe perioada sarcinii am fost speriată. Am făcut ecografii la fiecare patru săptămâni…”.

Copilul s-a născut prin cezariană. Femeia a ținut să precizeze că își iubește bebelușul așa cum este el. Henry are parte și de dragostea surorii sale mai mari, Alice, încă din primele clipe în care a ajuns acasă frații mai mari (Alice și Michael) acordându-i atenție.

bebelus-fara-picioare-si-cu-singuram-mana-care-incearca-sa-apuce-o-suzeta

Mama a menționat că beneficiază de sprijinul unei fundații care îi ajută pe copiii care au probleme din cauza diferențelor dintre membrele superioare. Ea a explicat că este conștientă de o altă mare provocare cu care familia ei se va confrunta pe măsură ce Henry va crește: adaptarea locuinței la nevoile acestuia.

sursa

În SUA a apărut avionul în care poți face sex chiar în timpul zborului
Articolul anterior
Mesajul unei asistente medicale către preoțimea Moldovei care cere compensații de la stat pentru biserici
Articolul următor
Alte articole interesante