O femeie cu paralizie cerebrală infantilă a născut un copil sănătos la o maternitate din Chișinău

De mai mulți ani, Elena în vârstă de 39 ani suferă de paralizie cerebrală infantilă, însă acest lucru nu a împiedicat-o să-și urmeze visul de a deveni mamă. După mai mulți ani de așteptări recent, împreună cu soțul au trăit emoții de nedescris și au devenit părinții unui băiețel sănătos, comunică reprezentanții Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.

Datorită susținerii și îngrijirilor acordate de către medicii obstetricieni-ginecologi, Ruslan Samoilenco și Irina Castraveț, asistați de Lilia Razborschi – moașă, Ștefan Anghel – medic anesteziolog, Alexandru Magulceac – medic neonatolog, nașterea a decurs fără complicații, iar atât mama cât și copilul s-au simțit bine și au fost deja externați la domiciliu.

Femeile cu dizabilități locomotorii trebuie să beneficieze de drepturi și șanse egale atunci când sunt în așteptarea unui copil.

Centrul perinatal al Institutului Mamei și Copilului are infrastructura adaptată pentru primirea celor mai complicate nașteri pentru femeile cu dizabilități.

sursa: Facebook/Institutul Mamei și Copilului

Video! Imagini spectaculoase. O celebră stradă din Kiev, transformată în pârtie de snowboard
Articolul anterior
În ajunul Zilei Îndrăgostiților, Fisc-ul anunță verificări la buticurile de flori
Articolul următor
Alte articole interesante