O femeie de 57 de ani a devenit mamă, în SUA

O femeie din SUA a devenit mamă la vârsta de 57 de ani. Al treilea copil al ei, un fiu, s-a născut după o naștere rapidă și nedureroasă.

Americanca Barbara Higgins spune că datorită formei sale fizice bune și a stilului său de viață activ, a reușit să rămână însărcinată și, în același timp, să nască fără complicații.

Barbara a mers la spital imediat după ce s-a antrenat în sala de gimnastică. Până în ultimul moment, ea nu a renunțat la mișcare.

Femeia și-a împărtășit planurile pentru viitor: ,,Vom trăi până la 100 de ani, vom urca munți și vom schia până la 90 de ani”.

Femeia și soțul ei și-au dorit încă un copil, după ce și-au pierdut fiica de 13 ani din cauza unei tumori. Nu a fost posibilă conceperea naturală, așa că cei doi soți au folosit tehnica de fertilizare in vitro.

Soțul Barbarei, Kenny Banjoff, este mândru de soția sa și o numește luptătoare.

Vloggerița Katy Black a aflat sexul celui de-al treilea copil! Ce surpriză îi așteaptă pe tinerii părinți?

Vloggerița Katy Black este însărcinată pentru a treia oară, iar zilele trecute tânăra mămică și soțul său, Cristian, au aflat sexul celui de-al treilea copil. Părinții ai doi băieței vor mai avea un fiu!

 (video) „Eu m-am străduit”. Katy Black a aflat sexul celui de-al treilea copil: Nu ne-am așteptat

Katy Black și soțul ei au organizat o mică petrecere la care au invitat cei mai apropiați prieteni. Anunțul despre sexul bebelușului a fost dezvăluit după ce părinții au spart un balon în care se ascundeau confetii de culoare albastră. Așa cei prezenți au aflat că în burtică un bebeluș de sex masculin așteaptă să vină pe lume.

Katy Black a publicat o secvență video pe contul său de Instagram, urmărit de peste 400 de mii de abonați.

,,Nu ne-am așteptat…”, a menționat ea. ,,Mulțumim lui Dumnezeu pentru încă un băiețel 💙👶🏻. Mulțumesc tuturor pentru această sărbătoare minunată. A fost o zi de neuitat datorită oamenilor prezenți la eveniment”, a spus Ecaterina.

Ecaterina și soțul său, Cristian Cebotari cresc împreună doi băieți, pe nume Simon și Eugen.

Părintele care iese în concediu de îngrijire a copilului va putea opta pentru o indemnizație de 90% din salariu

Părintele care iese în concediu de îngrijire a copilului va putea opta pentru o indemnizație de 90% din salariul pe ultimele 12 luni, dacă alege să o ia până la vârsta de 1 an și 2 luni a copilului.

Mamele aflate în concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de  natură salarială. Care este condiția obligatorie - Alba24

Asta prevede un proiect de lege votat în prima lectură. Rămân valabile opțiunile existente – 3 ani de indemnizație – cu 30% din salariu sau până la 2 ani și 2 luni, transmite Publika.md

De asemenea, se propun reglementări noi în Codul muncii pentru a clarifica cum poate angajatul beneficia de un regim flexibil de muncă.

Printre alte prevederi importante ale se numără și extinderea perioadei în care tatăl poate să-și ia concediul de paternitate de la 56 de zile pana la 12 luni, dar și acordarea dreptului de a partaja concediul de îngrijire a copilului între soți. Indemnizația se va calcula în funcție de salariul celui care stă în concediu.

Conform studiului Generații și Gen, circa 47% dintre femeile cu copii de vârsta până la 6 ani nu sunt încadrate în câmpul muncii și nici nu sunt în căutarea unui loc de muncă, ceea ce reflectă vulnerabilitatea femeilor. 

Perioada concediului paternal a fost extinsă de la 56 de zile până la 12 luni

Potrivit unui proiect de lege votat de Parlament, taţii vor putea petrece de la 56 de zile până la 12 luni pentru a-şi îngriji copiii.

Este ieftin prinţesă favorită de cine este platit concediul paternal -  sglaunchproperty.com

Scopul documentului este asigurarea echilibrului între muncă şi viaţa de familie şi mai multe opţiuni de implicare a taţilor în îngrijirea copilului, transmite trm.md

Noua normă prevede şi acordarea dreptului de a partaja concediul de îngrijire a copilului între soţi, iar indemnizaţia se va calcula în funcţie de salariul celui care stă are grijă de micuţ. Totodată, se prevede şi o nouă opţiune pentru indemnizaţia de îngrijire a copilului.

 Acum părintele care iese în concediu va putea opta pentru o indemnizaţie de 90% din salariul pe ultimele 12 luni, dacă alege să o ia până la vârsta de 1 an şi 2 luni a copilului. Rămân valabile opţiunile existente – 3 ani de indemnizaţie – cu 30% din salariu.

Încă 3.277 de persoane, vaccinate astăzi în țara noastră
Articolul anterior
Un copil din Orhei a dispărut fără urmă
Articolul următor