O femeie din Bălți a pierdut sarcina la 34 de săptămâni după ce s-a infectat cu Covid-19

La Spitalul Clinic Bălți, din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, a decedat intrauterin, un făt la termenul de 34 de săptămâni.

Potrivit Carolinei Frumusachi, șefa Centrului Perinatologic din Bălți, un caz similar a avut loc și în anul 2020, transmite www.btv.md.

În anul 2020, o femeie în vârstă de 35 de ani, fiind în săptămâna 25-26 de sarcină, a decedat din cauza infecției. Pacienta s-a adresat prea târziu medicilor, când plămânii acesteia erau deja afectați în întregime.

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că infecția a devenit mult mai agresivă și afectează gravidele, cât și nou-născuții. Rezultatele sarcinii pentru mame și bebeluși s-au înrăutățit în timpul pandemiei COVID-19, arată rezultatele unei meta-analize din 40 de studii care reprezintă 17 țări, publicată ieri în revista The Lancet Global Health.

Studiile din țări individuale au sugerat că pandemia a afectat ratele de deces intrauterin și a deceselor materne, ca urmare a evitării solicitării asistenței medicale din teama de infectare.

Un bărbat și-a pus o cameră video în mască pentru a copia la examenul de permis auto
Articolul anterior
După Chișinău și Bălți, plimbările în parcuri ar putea fi permise în toată țara
Articolul următor
Alte articole interesante