O femeie din Ceadîr Lunga a născut gemeni în ambulanță, în drump spre spital

De la începutul anului 2020, până în luna octombrie, au fost înregistrate 53 de nașteri în ambulanță la etapa de prespital, dintre care 45 au fost la termen de sarcină, iar 8 nașteri premature, comunică Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

separator

În condiții de prespital, au fost aduși pe lume 36 de băieței și 17 fetițe. Este de menționat că 18 mame au avvut vârsta cuprinsă între 16 și 25 ani, iar 35 de femei au avut peste 25 ani.

Cele mai multe nașteri au fost asistate de echipele AMU din regiunea Centru a Republicii Moldova – 26 cazuri. Un număr record de 9 cazuri a fost înregistrat în luna mai, iar în lunile iunie și august au venit pe lume 8 bebeluși.

Totodată, în perioada 09 – 12 noiembrie la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 2 nașteri la etapa de prespital. Ambele au avut loc la data de 11.11.2020 în a doua jumătate a zilei.

Primul caz a fost înregistrat în jurul orelor 17:00 în raionul Ceadîr-Lunga. Pentru deservirea acestei solicitări au fost antrenate două echipe din cadrul SAMU Ceadîr-Lunga, din motiv că au fost aduși pe lume doi gemeni de sex masculin. După acordarea asistenței medicale de urgență, nou- născuții împreună cu mama au fost transportați la Maternitatea Ceadîr-Lunga.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în raionul Dubăsari, în jurul orelor 20:00.

Imediat la locul solicitării s-a deplasat echipa SAMU Coșnița. În timpul deplasării pacientei de 27 ani la maternitate, nașterea s-a declanșat spontan, iar venirea pe lume a fetiței a fost asistată de echipa de asistență medicală urgentă. Lăuza și nou-născutul au fost transportați la IMSP Spitalul Raional Criuleni.

Doliu în cinematografie. S-a stins din viață actorul Armen Djigarhanean
Articolul anterior
Donald Trump riscă să îşi piardă şi soţia, după ce a pierdut alegerile pentru Casa Albă
Articolul următor