O femeie din județul Argeș a fost însărcinată în fiecare an, în ultimii 20 de ani. Acum are 20 de copii şi cea mai numeroasă familie din România

Georgiana are 44 de ani şi este din judeţul Argeş. Femeia a născut de 20 de ori şi se pare că nu se va opri aici „Dacă Dumnezeu îmi mai da copii, nu îi oprim”. Cum se descurcă în rolul de mama a 20 de copii?

A fost însărcinată în fiecare an, în ultimii 20 de ani

Primul copil l-a adus pe lume la vârsta de 19 ani, iar de atunci a născut aproape în fiecare an. Femeia este mama a 20 de copii, în ultimii 20 de ani. Cel mai mare copil al său are 23 de ani, iar cea mai mică este fiica pe care a născut-o la începutul anului 2020. Familia Vacaru este din comună Stoeneşti, satul Cotenesti şi este cea mai numeroasă familie din România.

Întreaga familie trăieşte într-o casă cu opt camere, în care părinţii au amenajat dormitoare cu pături suprapuse. Tatăl pleacă la muncă în fiecare primăvară şi toamnă în străinătate, dar alocaţiile copiilor rămân principalul venit al familiei. De altfel, Georgiana a mărturisit, acum ceva vreme, că se descurcă şi-n gospodărie, pentru că ai ei copii o ajuta cum pot.

”Ne descurcăm bine, îi mai antrenez, haide să facem lucrul ăsta, ăştia mai mari la fel, nu pot să-i pun pe cei mici să facă treburi de om mare, fiecare după puterea lui. Nu am ceva anume să mi se pară greu, mai greu mi se pare când trebuie să fiu plecată, când mai nasc, să plec de acasă câteva zile, atunci că sunt cu gândul la ei, mi se face dor de ei. Vă daţi seama, am fost numai între ei, cu ei…”, a spus mama copiilor.

Tatăl copiilor: ”Dumnezeu ne-a binecuvântat”

Iosif, tatăl copiilor, este de părere că toţi copiii sunt o binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Acesta susţine că se descurca aşa cum poate şi că are grijă să nu-i lipsească nimic familiei lui. Soţul Georgianei munceşte de zor pentru a avea ce să pună pe masa copiilor săi. Cert este că bărbatul nu se plânge de acest lucru şi spune că totul este aşa cum a vrut Dumnezeu.

”Aşa a fost de la Dumnezeu, să avem 10 fete şi 10 băieţi. Momentan, ne descurcăm binişor, nu putem nici să ne lăudăm, dar nici să ne văităm, suntem între limite. Chiar dacă mulţi îşi pun semne de întrebare, cum se descurcă, fiecare îşi alege, câţi vrea. Astea sunt condiţiile, mă gândesc că ar fi bine, toţi să aibă opinii, mai mulţi, mai puţini. Alţii cheltuie mulţi bani să aibă un copil şi nu le dă Dumnezeu sau eu ştiu care e situaţia. Fiecare în direcţia lui. Aşa cum v-am spus, puteam să găsim şi noi metode, nu suntem nici inculţi, nici prosti…dar aşa cum am spus, am lăsat tot în voia lui Dumnezeu. Dacă El ne-a binecuvântat şi ne-a dat putere să-i creştem, să-i hrănim şi să mergem mai departe”, a spus şi tatăl copiilor, la un post de televiziune, acum mai mult timp.

sursa

Comorile familiei! Actrița Daniela Burlaca a publicat imagini rare cu cele două fiice ale sale

Actrița Daniela Burlaca, fondatoarea teatrului Geneza Art, a devenit mămică pentru a doua oară în urmă cu câteva luni. Actorii Daniela Burlaca și Iurie Gologan au devenit pentru a doua oară părinți de fetiță. O surpriză cu mari emoții pentru părinți, cea mică venind pe lume ca un dar scump.

Recent, artista a publicat pe pagina sa de Instagram câteva imagini rare cu cele doua fiice ale sale: Milisa-Alexandrina, în vârstă de 13 ani și Salma-Maria, în vârstă de 6 luni.

„Despre surioare și despre diferența de vârstă, pot vorbi ca despre o viață plină de iubire și sens”, a menționat actrița într-un InstaStories. Imaginile au topit inimile internauților!

Artista Emerită a Republicii Moldova, Daniela Burlaca formează un cuplu cu actorul Iurie Gologan deja de 15 ani. Cei doi cresc împreună doi copii.

Activitățile extrașcolare pentru care îți va mulțumi copilul tău

Activitățile extrașcolare trebuie alese corect, în funcție de vârsta și de pasiunile copiilor. Acestea nu trebuie să apară în viaţa copilului ca să „înveţe mai mult”, ci ca să înveţe altfel și să fie stimulat în moduri în care nu e stimulat la şcoală sau acasă.

În ultimii ani, trei din cinci copii frecventează cursurile extrașcolare, iar o tendință tot mai frecventă este să înscrii copilul la cursuri din domeniul tehnologic. În mediu, unul din cinci părinți alege cursurile de programare, robotică, design grafic sau inginerie pentru copilul său, pentru că aceste domenii, deja, sunt cele mai de top și bine plătite profesii din lume și devin tot mai solicitate în Moldova. 

La Tekwill Academy Kids credem că activitățile extrașcolare pot fi un fundament pentru profesia copilului tău și sunt cea mai sigură investiție în viitorul său! 

Tekwill Academy Kids este un centru extrașcolar educațional, pentru copii și adolescenți, specializat în domeniul tehnologiilor informaționale. Timp de 5 ani de activitate, datorită mentorilor noștri, aproape 10000 de copii au absolvit, cel puțin, unul dintre programele noastre și au explorat cele mai importane direcții din domeniului Tehnologiilor Informaționale la Chișinău și Cahul. 

Cursurile noastre sunt gândite în conformitate cu psihologia vârstei și pun accent pe abilitățile esențiale la diferite etape ale vieții, spre exemplu preșcolarii înainte de a merge în clasa întâi, la cursul de robotică:

  • Se obișnuiesc să stea concentrați 45 de min;
  • Învață despre forme și culori într-o formă interactivă și distractivă;
  • Descoperă procesele și fenomenele din jur, învață științele naturii;
  • Pun în aplicare calcule matematice simple.

Multor le pare că robotica presupune doar un set de piese care trebuie asamblat, însă e mai mult de atât! La cursuri e nevoie să asamblezi și programezi, și e nevoie să o faci cu multă creativitate, pentru a găsi soluții, fie în asamblarea, fie în programarea robotului, ca acesta să realizeze sarcinile exact ca-n filme, cu maximă precizie. Copii învață și dezvoltă:

  • motorica fină
  • elemente și noțiuni din fizica: forța, echilibru, viteză, etc.
  • formule de calcul 
  • senzori de culoare, distanță, mișcare 

Toate de la o vârstă fragedă, iar când ajung în clasa a VI-a le este mult mai ușor să asimileze științele exacte.

Orice companie, proiect sau produs are un website, iar aplicațiile mobile sunt în telefonul fiecăruia pentru a afla prognoza meteo, să cumpere bilete la concert sau să comande taxi. La cursurile de programare învățăm copii sa creeze site-uri web, aplicații mobile și să facă primii pași în programare, chiar și pe cei cu zero experiență. 

Acum 10 ani, era din domeniul fantasticului să ai un aspirator robot sau lumina să reacționeze la senzori de mișcare. La cursul de electronică învățăm copiii cum să creeze și să programeze așa obiecte inteligente și să înțeleagă mai bine lumea tehnologiilor. 

Pentru copiii cu o doză mai mare de creativitate, sunt disponibile cursurile de design grafic. Talentul poate deveni o profesie, chiar din adolescență, dacă știi cum să creezi imagini și ilustrații pentru proiecte sau afaceri. Fiecare companie are nevoie de logo, cărți de vizită, postere, etichete și multe altele. La cursuri, copiii vor descoperi și vor folosi programele pe care utilizează specialiștii din domeniu și vor descoperi instrumentele acestei profesii.

Orientarea în carieră trebuie începută de la o vârstă fragedă, iar copilul tău, cu siguranță, îți va mulțumi în momentul când își va alege profesia!

Ajută copilul tău să-și descopere pasiunile și să le transforme în meseria sa de viitor. Poți conta pe sprijinul și experiența echipei Tekwill Academy Kids. Mai multe detalii pe https://tak.md 

Cum pot fi evitate cazurile de dispariție a copiilor. Poliția vine cu recomandări

Principalele motive pentru care copiii fug de acasă pot fi lipsa supravegherii din partea părinţilor, teama de reacţia părinţilor faţă de situaţia şcolară sau faţă de o greşeală comisă de copil, situaţia financiară precară din familie, dar şi conflictele din familie (motivat de consumul de alcool şi comportament amoral al adulţilor) sau ca urmare a plecării părinţilor la muncă în străinătate.

Ce trebuie să facă părinţii şi persoanele în grija cărora se află copii:

– manifestați interes permanent faţă de situaţia copilului, încurajaţi-l să aibă încredere în puterile proprii şi menţionaţi orice îmbunătăţire în comportamentul său

– fiți atenți la orice schimbare negativă în comportamentul copilului şi motivaţi-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă

– discutați cu copilul cât mai frecvent şi stabiliţi un set de reguli de comportament, atunci când se află în stradă

– învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă

– explicaţii că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine şi nici să accepte de la acestea diverse obiecte sau promisiuni. În niciun caz nu trebuie să se urce în maşinile necunoscuţilor sau să îi însoţească pe aceştia, indiferent de pretext

– asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, precum şi adresa la care locuieşte

– învăţaţi-l că dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămînă în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil

Solicitați ajutorul specialiştilor din domeniul protecţiei copilului când sesizaţi că situaţia pare a scăpa de sub control (psiholog, profesori, poliţie, autoritatea tutelară locală/teritorială), care vă pot oferi suport în rezolvarea situaţiilor de impas.

În cazul dispariţiei copilului, păstraţi calmul şi sesizați imediat poliţia, apelând la numărul unic 112.

Sharon Stone, părăsită de iubit pentru că nu a vrut să își facă injecții cu botox
Articolul anterior
Copiii au revenit fizic la școală! Felicitări tuturor celor care au pășit în clasa întâi, dar și cadrelor didactice
Articolul următor