O femeie însărcinată cu pneumonie a ajuns la spital în stare critică. Medicii au reușit să o salveze

O femeie a ajuns la terapie intensivă în stare critică din cauza pneumoniei, după ce 7 zile a stat acasă cu febră. Problema era că tânăra de 20 de ani aștepta un copil.

Chișinău: O gravidă cu pneumonie a ajuns la spital în stare critică

Situația a impus o operație complicată și medicii de la Spitalul clinic republican au salvat și bebelușul, și viața mamei, transmite jurnal.md.

„A fost internată la noi în regim de urgență. Era într-o stare critică, la limita compatibilității cu viață. Plămânii erau afectați 100%, în stare de șoc.

Pe atunci era gravidă. Avea 29 de săptămâni, fiind o sarcină periculoasă, deoarece copilul nu este matur. 12 ore am pregătit copilul pentru nașterea prematură, pentru cezariană.

Nu s-a adresat la timp la medici. A stat 7 zile acasă și a ajuns la spital într-o stare gravă. Bravo celor din raion că au dat alarma”, afirmă șeful Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă a SC, Victor Cojocaru.

Deși starea tinerei era critică, după două săptămâni de tratament intensiv, femeia și-a revenit în totalitate.

„Nu mă puteam respira, mișca. Eram în stare gravă. Acum mi-am revenit. Sunt bine și vreau să merg la bebeluș, la Institutul Mamei și Copilului”, spune pacienta.

De la începutul pandemiei, medicii de la Spitalul clinic republican „Timofei Moșneaga” au reușit să salveze aproximativ 40 de femei însărcinate și lăuze, care se aflau în stare gravă sau extrem de gravă.

Cleopatra Stratan a lansat „Monte Carlo”, o piesă de iubire
Articolul anterior
Protest la Primăria Chișinău față de majorarea impozitului imobiliar
Articolul următor
Alte articole interesante