O fetiță de 10 ani, păcălită pe internet de un pedofil. Tatăl ei a găsit mesajele

O sentința pronunțată de Judecătoria Pitești în cursul lunii ianuarie 2021, într-un dosar de racolare a minorilor în scopuri sexuale, arată pericolele care îi pândesc pe copii pe rețelele sociale.

Un tânăr de 19 ani din județul Maramureș a fost condamnat în prima instanța la șase luni de închisoare cu suspendare după ce a racolat o fată de 10 ani din Pitești de pe Discord, o aplicăție folosită de gameri, propunându-i să se întâlnească pentru a întreține relații sexuale, transmite Ziare.com.

Pedofilul a fost dat pe mâna Poliției de tatăl fetei, care a descoperit în telefon mesajele primite de fiica sa.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, tânărul de 19 ani a abordat-o pe fata de 10 ani în luna iunie a anului 2020, prin intermediul aplicațiilor Discord și Instagram. După ce a vorbit cu fata prin intermediul Discord și Instagram, prădătorul a convins-o pe minoră să vorbească și pe WhatsApp, inclusiv prin apeluri video.

Cu ocazia convorbirilor, tânărul de 19 ani i-a propus fetei de 10 ani să se întâlnească pentru a întreține raporturi sexuale. Potrivit procurorilor, în discuțiile cu fata, tânărul care a racolat-o „și-a exprimat dorința de a o săruta pe minoră pe gură și chiar în zonele intime”.

Salvată de „Fantomă” de tatăl atent

Prădătorul sexual a fost dat pe mâna Poliției de tatăl fetei, care a descoperit mesajele cu tentă sexuală atunci când i-a controlat telefonul fiicei sale. Pentru a se putea declanșa ancheta, tatăl fetei a pus la dispoziția polițiștilor telefonul în care erau mesajele primite de fetiță.

Controlând telefonul fetei, polițiștii au descoperit că fata și prădătorul sexual au început discuțiile pe Discord, unde individul era logat sub pseudonimul „Fantomă”.

Mărturia tulburătoare a fetei

Audiată în prezența mamei, a unui reprezentant al Protecției Copilului și a unui avocat, față a declarat că a purtat mai multe discuții cu „Fantomă”, iar la un moment dat, tânărul i-a propus să întrețină raporturi sexuale, în eventualitatea în care ar veni la Pitești să se întâlnească. 

Fata a mai arătat că individul „și-a exprimat dorința de a o săruta pe gură și chiar în zonele intime”, iar ea a fost de acord cu acest lucru. Fata a mai declarat că într-o discuție pe care a avut-o cu bărbatul prin video-call acesta a dorit să-i arate organul genital, însă nu a fost de acord și i-a închis camera.

Fata a mai declarat că l-a văzut în repetate rânduri pe individ, pe video-call și l-ar putea recunoaște fără ezitare. Acest lucru s-a și întâmplat pentru că în momentul în care i-a prezentat poza „Fantomei”, fata l-a recunoscut imediat. Polițiștii aveau să constate că e vorba de un tânăr de 19 ani din județul Maramureș.

Prădătorul a recunoscut și regretat fapta

Atât cu ocazia anchetei, cât și cu ocazia procesului, tânărul trimis în judecată pentru racolarea de minori în scopuri sexuale a declarat că recunoaște și regretă fapta, fără a da alte detalii. Astfel, avocatul inculpatului a cerut că acestuia să îi fie redusă pedeapsa pentru că a recunoscut acuzațiile.

În urmă procesului judecat la Judecătoria Pitești, tânărul de 19 ani din Maramureș a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de patru ani. În luarea deciziei, judecătorul a ținut cont de impactul pe care faptele tânărului le au asupra creșterii și dezvoltării armonioase a persoanei vătămate minore, vârstă inculpatului, atitudinea sinceră manifestată de această pe parcursul urmăririi penale și al judecății. De asemenea, în pronunțarea sentinței a cântărit și faptul că inculpatul nu are antecedente penale, este angajat și s-a arătat dispus să presteze muncă în folosul comunității.

„Scopul pedepsei constă în prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni, scop care se realizează atât cu privire la persoanele cărora li se aplică o pedeapsa menită să asigure constrângerea și reeducarea, cât și cu privire la ceilalți destinatari ai legii penale care vor adopta o conduită conformă cu exigențele acestei legi în vederea evitării apariției unui raport de conflict cu statul. 

Fermitatea cu care o pedeapsa este aplicată și pusă în executare, intensitatea și generalitatea dezaprobării morale a faptei și făptuitorului, condiționează caracterul preventiv al pedepsei care, totdeauna, prin mărimea privațiunii, trebuie să reflecte gravitatea infracțiunii și gradul de vinovăție a făptuitorului”, se arată în sentința Judecătoriei Pitești, care poate fi atacată cu apel.

O politiciană din Germania vrea eliminarea temelor pentru acasă pentru elevi: „Un stres care ”otrăvește” viața familiei”

„Stresul cotidian al temelor «otrăvește» viața de familie, înseamnă certuri, solicitări excesive, lacrimi și alimentează agresivitatea”, scrie Janine Wissler, 41 de ani, lider DIE LINKE (Partidul de Stânga) și membră a Bundestagului, într-un text de opinie publicat de Tagesspiegel și Libertatea.

Wissler spune că „lupta de zi cu zi de a face temele este chinuitoare și stresantă pentru familii”. Ea vorbește despre „părinții care, la sfârșitul unei zile lungi de lucru, se așază, după cină, și caută pe Google care era regula lui trei, ce era teorema lui Pitagora, își amintesc cum se conjugă verbele în engleză și așa mai departe”.

Părinții trebuie adesea să reînvețe cu greu ceea ce au învățat acum 30 de ani sau niciodată, anticipând metodele de învățare ale profesorilor. Copiii sunt adesea mai confuzi decât instruiți, crede politicianul..

„Este greu și obositor cu un singur copil, aproape imposibil de gestionat cu doi sau mai mulți. 30 de minute de ajutor la teme pentru fiecare copil nu sunt neobișnuite“, mai argumentează Janine Wissler.

Janine Wissler: „Elevii ar trebui scutiți imediat de povara inutilă a temelor pentru acasă și, astfel, să scadă presiunea asupra familiilor”, notează Wissler.

Stresul cu temele de zi cu zi «otrăvește» viața de familie, înseamnă certuri, pretenții excesive, lacrimi și alimentează agresivitatea. E un adevăr pentru toți părinții, în special, pentru angajații cu normă întreagă și părinții singuri. De ce faceți asta familiilor?

Ea a descris temele ca fiind „externalizarea sarcinilor școlare către familie” și consideră că „trebuie încorporate faze de învățare independentă, repetiție și practică sub îndrumări profesionale în loc de părinți copleșiți la masa din bucătărie”.

Wissler citează „studiile științifice din ultimele decenii”, care arată că „temele au doar un mic efect pozitiv asupra performanței de învățare. Este un ritual pedagogic, deja abandonat în unele școli”.

Janine Wissler:

Să nu lăsăm copiii și părinții lor să sufere din cauza metodelor de învățare învechite doar pentru că generațiile anterioare de elevi au trebuit să o îndure și că „a fost mereu așa”.

„Dacă citești sau înveți acasă pentru examene, e în regulă. Dar temele zilnice, a căror îndeplinire este verificată la școală zi de zi, trebuie desființate”, a cerut Wissler.

„Temele pentru acasă trebuie să devină teme de școală. După școală, copiilor și familiilor lor ar trebui să li se acorde spațiu, pentru exerciții fizice, pentru prieteni, pentru conversații părinte-copil, pentru a nu face nimic”, mai spune Wissler.

„Avem nevoie de școli bine echipate, cu suficient personal, profesori și asistență socială școlară. Multe reforme nu pot fi implementate imediat, după ani de neglijare a formării cadrelor didactice. Cu toate acestea, eliminarea temelor ar putea fi făcută imediat, lucru care este deja cerut de multe consilii studențești. Și sunt sigură că asta ar face viața de familie mult mai ușoară”, conchide Janine Wissler.

Doina Sulac a născut un băiețel: ,,Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat”

Doina Sulac a devenit mămică a doua oară! Artista a adus pe lume un băiețel sănătos.

Doina a făcut anunțul în această seară, 25 martie. Micuțul a venit pe lume la Institutul Mamei și Copilului.

Mămica fericită a publicat un mesaj duios pe pagina sa de facebook:

,,Am adus pe lume un băiețel!!! Sincere mulțumiri Institutului Mamei și Copilului din Capitală, pentru profesionalizm, în special Dlui director Sergiu Gladun care mi-a asistat nașterea prin cezariana. Recomand tuturor mamelor însarcinate să nască la acest spital public care dispune de condiții excelente, reparat și modernizat la cel mai înalt nivel de Guvernul României. Mulțumim, dragă Românie, pentru ajutorul acordat Moldovei. Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat!!! 🙏❤️”, a menționat Doina Sulac.

În aceeași postare, artista a împărtășit cateva imagini în care își ține comoara la piept, dar și un filmuleț din sala de operație.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil şi stând în picioare
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare

Doina Sulac mai are o fiică, pe nume Nicoleta, în vârstă de 17 ani.

În toamna anului 2022, artista s-a căsătorit cu iubitul ei, Isidor Tănase.

Felicitări părinților, multă sănătate familiei!

O femeie a născut într-un magazin din Piatra Neamț. Susține că nu știa că e însărcinată

O femeie în vârstă de 40 de ani a născut în toaleta unui magazin alimentar din Piatra Neamț, vineri, 24 martie.

Aceasta le-a spus cadrelor medicale ajunse la fața locului că nu știa că este însărcinată, a transmis Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ.

„Sarcina nu era luată în evidenţă. Pacienta susţine că nu ştia că este însărcinată. A născut în toaleta „Cherhana Precista” un băiețel de aproximativ 3 kilograme”, au declarat reprezentanţi ai SAJ Neamţ, conform Agerpres.

Pacienta şi nou-născutul au fost preluaţi de un echipaj şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, secţia Obstetrică-Ginecologie.

Șeful armatei spaniole și-a dat demisia după ce s-a aflat că s-a vaccinat pentru Covid înainte să-i vină rândul
Articolul anterior
Detalii în cazul celor doi frați moldoveni uciși la nuntă, în Moscova. Crima ar fi fost comisă de către fiii unei deputate
Articolul următor