O fetiță de 6 luni, din Criuleni, a primit un diagnostic crunt – amiotrofie spinală. Să o ajutăm împreună!

Paula Sandu, un bebeluş de doar şase luni din satul Hîrtopul Mic, raionul Criuleni, a primit de la medici o veste cruntă.

Fetiță de 6 luni, diagnosticată cu amiotrofie spinală: Cum o poți ajuta

Micuţa a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală, o boală genetică rară, care se manifestă prin pierderea capacităţilor motorii. Pentru Paula timpul trece prea repede, iar şansa la viaţă este un preparat care costă peste 2 milioane de dolari, un preţ peste puterile părinţilor ei, transmite publika.md.

Totul a început când Paula nu mai zâmbea şi nu ridica capul de pe burta mamei. Din acea zi, spitalele din ţară şi de peste hotare au devenit locul unde micuţa îşi aştepta cruntul diagnostic. Coşmarul ei, al părinţilor şi al celor trei surori mai mari a început la Iaşi, unde micuţa a fost diagnosticată cu această boală nemiloasă.

„La o lună de zile ea ţine picioruşele în sus, mânuţele, ne urmărea. Treptat, observam pe zi ce trece că picioruşele deveneau mai plăpânde, mai moi. Pe 4 martie a venit confirmare că Paula are amiotrofie spinală, de atunci a început lupta”, a spus Irina Sandu, mama fetiței.

Atunci, familia a înţeles că acest drum va fi unul greu, cu suferinţă, proceduri de kinetoterapie şi aparate pentru a o ajuta să respire, care stau în jurul micuţei în loc de jucării.

„Nu putem o zi fără acest apărat. Aproximativ cinci-şapte minute dimineaţa şi seara la fel”, a spus mama Paulei.

Preparatul care poate stopa evoluţia bolii poate fi administrat în clinicile din SUA şi în câteva ţări europene. Chiar dacă medicii din ţară nu le oferă şanse, părinţii Paulei cred într-un miracol.

„Din fericire, copii au acum şansă la viaţă. Nu cum a spus un medic soţului, să ai grijă de ceilalţi copii, deoarece Paula nu are şanse. Dar, sunt trei medicamente care ajută. Este vaccinul care costă peste 2 milioane de dolari, care îi înlocuieşte gena care lipseşte”, a declarat mama Paulei.

Acum, familia Paulei au doar un singur vis – să o salveze pe micuţa de doar şase luni: „Suntem toţi cu durere, vrem un pic ajutor de la toată lumea, să ne ajute fiecare şi cu cât poate să o salvăm să fie împreună cu noi”.

„Viaţa copilului meu are un preţ. Vă rugăm din toată inima, din tot sufletul să ne ajutaţi, ca să o salvăm”, a spus mama fetiței.

Zeci de oameni luptă pentru viaţa Paulei. Pe reţelele de socializare s-au creat mai multe grupuri cu scopul de a o ajuta şi pentru a-i oferi micuţei o şansă la viaţă.

Cei care vor să-i ofere o rază de speranţă pot lua legătura cu familia Sandu, la numărul de telefon al mamei 068940597. Oamenii care pot contribui financiar sunt îndemnaţi să facă donaţii pe conturile bancare de mai jos.

Beneficiar: Sandu Pavel
Codul băncii/SWIFT:AGRNMD2X
IBAN: MD81AG000000022524229541/USD
IBAN: MD33AG000000022524229532/EURO

Victoriabank
Codul băncii/ SWIFT:VICBMD2X
Benificiar: Sandu Pavel
Codul fiscal: 2003021026330
IBAN: MD40VI022331400002719/ în lei
IBAN: MD94VI022331400000527/ în USD
IBAN: MD40VI022331400001631/ în Euro

Lia Taburcean a devenit mămică pentru a doua oară! Interpreta a publicat imagini emoționante din sala de naștere

Emoții mari în familia Liei Taburcean! Interpreta a devenit mămică pentru a doua oară, ea a adus pe lume un băiețel sănătos la o clinică privată din Chișinău.

Extrem de fericită pentru tot ce i se întâmplă, Lia Taburcean și-a încântat urmăritorii cu un scurt filmuleț emoționant surprins chiar în sala de naștere. Totodată, interpreta a ținut să le mulțumească medicilor pentru profesionalismul lor și grija cu care a fost tratată.

Internauții le-au adresat tinerilor părinți sute de mesaje, urări și gânduri frumoase.

Lia Taburcean mai are un băiețel în vârstă de aproape doi ani, care se numește Răzvan. Lia și alesul inimii sale s-au căsătorit în toamna anului 2020.

Lia Taburcean este o interpreta din Republica Moldova. În anul 2016 a devenit cunoscută după ce a lansat hitul: „La nunta asta”.

Felicitări tinerilor părinți și creștere ușoară!

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

140 de francezi au fost vaccinați cu ser fiziologic
Articolul anterior
Tragedie în raionul Cantemir, provocată de un șofer beat. Un tânăr a murit pe loc
Articolul următor