O fetiţă de aproape 2 ani s-a înecat în cadă, fiind lăsată singură în camera de baie

Durere inimaginabilă pentru o familie, după ce bebeluşul lor s-a înecat în cadă. Mama susține că plecase din baie pentru scurt timp cât să poată lua un prosop.

Fetița s-a urcat peste despărţitorul ataşat de cadă, folosit pentru a menţine apa la un nivel adecvat, și a fost găsită de mama ei plutind cu faţa în jos.

Mama spune că a lăsat copilul singur preţ de aproximativ un minut, timp în care mama căuta un prosop. Incidentul şocant a avut loc în casa familiei din Golful Colwyn, în nordul Țării Galilor.

Mama bebeluşului, Joely Eastham-Jones, a încercat cu disperare să-şi resusciteze fetiţa în vârstă de 22 de luni, până la ajungerea echipajelor de salvare. În ciuda efoturilor depuse de medici, micuţa a murit ulterior la spital.

În timpul audierilor de astăzi, femeia a povestit în lacrimi cum îi pregătise cădiţa cu jucării şi cum îi făcuse o baie în spumă copilului, potrivit The Sun. După 5 minute a întrebat-o dacă vrea să fie scoasă din apă, dar cea mică i-a răspuns că „vrea să se mai joace cu bulele de săpun”. Între timp, femeia şi-a dat seama că nu mai erau prosoape în baie şi s-a repezit să ia unul din teancul curat de haine lăsate în dormitor.

„I-a spus: ‘Mami merge să ia prosoape’ apoi a părăsit baia. O putea auzi pe Mia vorbind şi cântând în baia de alături. I-a strigat numele pentru a-şi confima că este bine, apoi a auzit cum o pensulă roz cu care se juca fata căzuse, lovindu-se de lateralul băii. A alergat şi a găsit-o cu faţa întinsă în apă. A ridicat-o şi a văzut că nu mai respira. Avea pielea rozalie” a declarat John Gittins, medic legist, în urma spuselor mamei.

Micuţa a primit tratament, inclusiv oxigen și adrenalină, dar, din păcate, a murit a doua zi – puțin după ora 3 dimineața, pe 18 ianuarie. Mama a oferit o declaraţie din propria iniţiativă la secţia de poliţie din Llandudno. De asemenea, o examinare post-mortem a copilului, efectuată de patolog pediatru a constatat că au existat leziuni ischemice la nivelul creierului, rinichilor și inimii. Ea a confirmat că cauza morții a fost insuficiența multiplă a organelor, în concordanță cu înecul. Legistul a decis astăzi că moartea Miei a fost una pur şi simplu accidentală, mama nefiind responsabilă pentru deces.

„A fost lăsată pentru o perioadă foarte, foarte scurtă de mama ei în baie și, din păcate, circumstanțele care au avut loc ulterior au fost cele care au dus la decesul ei. Aș dori să transmit condoleanțele mele sincere familiei” a concluzionat medicul legist.

Părintele Constantin Necula: ,,Maia Sandu mă uimește. De foarte multă vreme nu am văzut un astfel de om”
Articolul anterior
O fetiță de 13 ani s-a înecat în râul Nistru
Articolul următor
Alte articole interesante