O fetiță în vârstă de 2 ani suferă de miopie severă din cauza statului pe telefonul mobil

Părinții micuței au lăsat-o să folosească telefonul încă de la vârsta de 1 an, pentru că doar așa fetița „tăcea” și era liniștită. Acum, copilul trebuie să poarte ochelari, pentru a putea vedea.

separator
Această întâmplare a avut loc în provincia Jiangsu, în China. Potrivit Daily Mail, la un an după ce a folosit zi de zi telefonul mobil, părinții fetiței au observat că această a început să se încrunte și să apropie foarte mult telefonul de ochi pentru a vedea ecranul. După o examinare oftalmologică, specialiștii au diagnosticat-o pe micuța cu miopie severă.

Specialistul Liu Li, de la Centrul de servicii de îngrijire a copilului și maternității Yangzhou, a declarat că acest diagnostic este ireversibil și ar putea să se înrăutățească atunci când copilul va crește.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă că micuții cu vârsta sub 1 an să nu fie expuși în fața ecranelor și a monitoarelor. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani pot petrece maxim o ora pe zi în fața ecranelor. Copiii nu trebuie să folosească telefonul mobil prea mult timp și, dacă se poate, trebuie evitat cât mai mult posibil.

Sursa

Peste 10.000 de cămile din Australia vor fi împușcate din elicoptere pentru că beau prea multă apă
Articolul anterior
Incendiile din Australia. Actorul Chris Hemsworth a donat 1 milion de dolari
Articolul următor
Alte articole interesante