O mamă își ia rămas bun de la bebelușul de 13 săptămâni pe care l-a așteptat 20 de ani

Tammy Ireson, în vârstă de 39 de ani din Norfolk, a trecut prin cea mai grea încercare prin care poate trece o mama. A oprit aparatele care îl țineau în viață pe fiul sau de doar 13 săptămâni.

separator
Wilber a făcut stop cardiac și a rămas cu leziuni ale creierului foarte severe. Mama îndurerată a decis să facă publică suferința să, dar nu pentru a fi compătimită, ci pentru a demonstra și altor părinți care au trecut prin situații similare că indiferent de cât de mari sunt durerea, disperarea și senzația de neputință, reușești să depășești ușor, ușor, momentele critice.

„Pentru prima dată de la nașterea lui Wilber am putut să-l iau în brațe și să-l plimb”, a spus Tammy despre momentul în care mergea plângând pe coridoarele spitalului cu bebelușul în brațe. „Dar pe măsură ce înaintăm pe coridor mi-am dat seama că această este prima și ultima plimbare pe care o vom face împreună. Atunci am izbucnit. Acesta este momentul pe care Mark l-a surprins în fotografii”, a declarat femeia pentru Daily Mail.Acum, mama își amintește de fiul ei ascultându-i bătăile inimii. Sunetul a fost înregistrat și inserat într-un elefant de plus. Tammy ia jucăria peste tot. Vrea să-și simtă fiul mereu aproape, iar jucăria cu sunetul inimii lui îi da putere.Băiețelul a venit pe lume cu o mutație genetică rară care a cauzat boală miezului central (central core) care constă în slăbiciunea mușchilor și întârziere motorie. Bebelușul nu s-a putut mișcă singur și nici nu a putut respiră singur niciun minut după venirea să pe lume, în mai 2018. „După săptămâna 20 de sarcina, doctorii au realizat că ceva nu este în regulă. M-au întrebat de mai multe ori dacă vreau să renunț la sarcina, însă am spus nu de fiecare dată”, a adăugat mama.

„Îl iubeam atât de mult încât credeam că merită o șansă la viață. Prognosticul medicilor era sumbru și nu voiam să sufere, dar am sperat totuși că într-o zi îl voi putea lua acasă”, a spus Tammy. La doar 11 săptămâni după naștere, Wilber a suferit un atac de cord. Bebelușul a rămas fără oxigen o perioada prea lungă de timp, iar creierul a suferit leziuni ireparabile.

„În săptămânile în care l-am avut pe Wilber alături, am construit o conexiune foarte frumoasă. Am ajuns să-i cunosc personalitatea puternică. L-am iubit enorm și am simțit că și el m-a iubit la fel de mult”, a adăugat mama.

Femeia suferea de endometrioză și renunțase deja la gândul că va avea un copil vreodată. Tocmai datorită miracolului prin care a rămas însărcinată, Tammy nu a vrut să renunțe la bebelușul ei, chiar dacă a știut că băiețelul e grav bolnav și că nu are șanse prea mari de supraviețuire. După o serie de teste genetice, doctorii i-au pus băiețelului diagnosticul: o mutație a genei RYR1 care a determinat boală miezului central (central core) și Artrogripoză.

Tammy a făcut o pagină de Instagram dedicată bebelușilor născuți cu astfel de probleme genetice, în speranța că va putea să între în legătură și cu alți părinți care au trecut prin situații similare.

Sursa

Alertă în Italia, primul caz de deces din cauza coronavirusului. 16 cazuri noi, în 24 de ore
Articolul anterior
Cum a fost amenajat avionul militar cu care au fost aduşi acasă românii din Japonia
Articolul următor
Alte articole interesante