O metodă controversată în școli. Veste cu nisip pentru copiii hiperactivi

În școlile din Germania a apărut o nouă controversă, după ce autoritățile au permis introducerea în școli a unei metode bizare de a calma copiii hiperactivi: veste pentru copiii, umplute cu nisip. Ideea este originară din Statele Unite, însa vestele au apărut în Germania în urmă cu mai bine de 18 ani.

separator

În orașul vestic Bochum, profesorii și chiar copiii au raportat îmbunătățiri semnificative, în urma purtării controversatelor veste cu nisip. Copilul trebuie să decidă daca dorește sau nu să poarte vesta.

„Cand nu port vesta, mă simt agitat, dar când o port, mă simt calm”, a explicat un copil de 7 ani, pe nume Louise. „E ca și cum m-ar strânge mama în brate”, a explicat o altă fetiță în vârsta de 7 ani.

„Avem 3 tipuri de veste: de 1,5 kg și până la 2,5 kg, pe care copiii le poartă doar dacă își doresc. Copilul trebuie să decidă”, a explicat unul din profesori, care a menționat că micuții care poartă vesta se pot concentra mai ușor.

Alți sunt de părere că vestele cu nisip ar putea ar putea stigmatiza copiii care le poartă. Deocamdată, nu există niciun studiu care să confirme sau să infirme efectele vestelor purtate în școală de copiii hiperactivi.

sursa

Smoothie de kiwi cu țelină, o băutură benefică pentru îmbunătățirea vederii și funcțiilor rinichilor
Articolul anterior
Cum recunoști insecta în funcție de ciupitură?
Articolul următor
Alte articole interesante