O tânără de 16 ani a născut acasă, la lumina lanternelor. Cum au ajutat-o medicii

O adolescentă de 16 ani a născut un băiețel la lumina lanternelor. O vecină a alertat autoritățile după ce fata a intrat în travaliu. Echipajul care a ajuns la fața locului și-a dat seama că nu mai are timp să o ducă la spital. Așa că salvatorii au ajutat-o pe minoră să aducă copilul pe lume acasă. Cazul a avut loc în localitatea Târgu Mureș din România.

Tânăra locuiește cu tatăl bebelușului, tot un adolescent, în vârstă de 17 ani, în condiții dificile, într-un apartament care nu are curent electric. Din fericire, povestea a avut un final fericit, atât mama cât și copilul sunt în stare bună.

O vecină a sunat la 112 când adolescenta de 16 ani a intrat în travaliu. Cei 4 paramedici ajunși la fața locului și-au dat seama că nu au cum să coboare fata de la etajul patru al blocului.

”Am urcat cu geanta, cu aparatura medicală, ajungând la apartament am constatat că nu era curent electric. Nu aveam lumină. Am pornit lanternele din dotare. Am găsit o pacienta de 16 ani, cu naștere spontană.”, relatează Tziboc Adrian, paramedic.

Paramedicii au respirat ușurați abia când au văzut că mama și bebelușul sunt teferi. Cei doi au fost apoi transportaţi la spital pentru mai multe investigații medicale.

”Sarcina nu era urmărită de către ginecolog. Nu știam în exactitate dacă are fătul probleme de sănătate sau fetița de 16 ani.”, susține paramedical Lovasz Zoltan.

Grav este că nici tânără mamă și nici tatăl copilului, tot minor, nu au nici un sprijin financiar. Amândoi provin din familii sărace, iar venirea pe lume a bebelușului i-a luat pe nepregătite. Vecinii au sărit în ajutor și i-au adus hăinuțe băiețelului.

Pentru a ajuta în continuare familia necăjită, paramedicii au pornit o campanie. Vor aduna bani de la colegi ca să cumpere scutece și hăinuțe pentru cel mic.

sursa

Ministrul Ala Nemerenco, despre activitatea de 100 de zile: Am realizat foarte multe
Articolul anterior
Vremea s-a răcit considerabil! Noaptea trecută au fost minus 3 grade. Prognoza meteo pentru 16 – 22 noiembrie
Articolul următor
Alte articole interesante