O tânără mamă din Rusia, infectată cu noul coronavirus, şi-a reîntâlnit bebeluşul după 51 de zile

Oksana Shelomentseva, din oraşul siberian Irkutsk, a fost internată în a 32-a săptămână de sarcină, după ce a resimţit febră mare timp de trei zile.

Femeia prezenta simptome acute de coronavirus, iar o radiografie a relevat leziuni severe la nivelul plămânilor, dar cel mai grav, din această cauză fătul nu primea suficient oxigen, transmite Mediafax.ro.

Medicii au băgat-o imediat în sala de operaţii şi Oksana a născut o fetiţă prin cezariană. Aceştia s-au declarat rezervaţi în privinţa recuperării proaspetei mămici, care a fost transferată după naştere la terapie intensivă unde a stat ventilată artificial.

„A fost un caz foarte grav. Oksana a petrecut 51 de zile la terapie intensivă într-o stare foarte gravă. Am reuşit să o salvăm de cele mai severe leziuni pulmonare şi de cedarea funcţionării organelor în repetate rânduri”, a declarat Galina Shkandriy, şefa secţiei de anesteziologie şi terapie intensivă a spitalului unde a fost tratată Shelomentseva.

„Când am consultat medicii din tot oraşul, toţi mi-au spus că probabil nu voi putea face nimic, deoarece la aceşti parametri avansaţi ai bolii, oamenii nu supravieţuiesc”, a declarat rusoaica.

Shelomentseva a fost externată luni şi s-a întors acasă la soţ şi la cei trei copii, alături de cel mai nou membru al familiei, Liza.

În România, începe etapa a doua de vaccinare anti-Covid: primii în lista afecțiunilor sunt bolnavii cu diabet zaharat și obezitate
Articolul anterior
Ion Paladi joacă rolul unui doctor în filmul românesc 6ASE
Articolul următor