Oficial: grădinițele din Chișinău rămân închise până pe 30 iunie 2020

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, că până la 30 iunie, în ciuda solicitărilor de deschidere a instituțiilor preșcolare, grădinițele din Сapitală nu vor fi deschise.

separator

Viceprimarul a subliniat că singura instituție care are atribuții referitoare la deschiderea instituțiilor de învățământ este Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătatea Publică, transmite moldpres.md.

“Chiar dacă starea de urgență a fost ridicată, decizia de deschidere a instituțiilor de învățământ, deci și a grădinițelor, va fi luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Toate procesele de învățământ sunt sistate până la 30 iunie”, a spus Cutasevici.

În același timp, viceprimarul a amintit că în instituțiile municipale de învățământ au fost testate pozitiv la Covid-19 un număr de 355 de cadre didactice.

Angela Cutasevici a anunțat că, în prezent, în toate instituțiile preșcolare au loc lucrări de dezinfectare și renovare.

Ion Chicu: „De la 1 iunie, marea majoritate a restricțiilor vor fi ridicate”
Articolul anterior
Taximetristul decedat în accidentul din Chișinău își luase mașina cu un credit. Mărturiile fratelui
Articolul următor
Alte articole interesante