Părinţii cer ca grădiniţele să revină la programul obişnuit și să primească zilnic toți copiii

Părinţii cer ca grădiniţele să revină la programul de activitate obişnuit şi să primească zilnic nu doar copiii angajaţilor din medicină, pedagogie şi apărare.

Cerinţele respective au fost formulate în cadrul unei petiţii online, care se propune spre semnare de către Asociaţia Părinţi Solidari, transmite TvrMoldova.md.

Iată textul petiţiei:

„Având ca temei faptul că majoritatea întreprinderilor din Republica Moldova activează în regim normal şi angajaţii trebuie să se prezinte zilnic la serviciu, solicităm respectuos revenirea grădiniţelor la regim normal de muncă (cu integrarea zilnică a copiilor persoanelor angajate care nu fac parte din prima linie). Menţionăm că aportul la bugetul Republicii Moldova îl aduc şi angajaţii din alte ramuri, alte decât medicina, pedagogie şi al apărării şi se solicită că acest aspect discriminativ să fie revizuit.

1. Revenirea grădiniţelor la regim normal de muncă (07:00-19:00).
2. Permisiunea frecventării zilnice a grădiniţei copiilor angajaţilor din alte ramuri, alte decât medicina, pedagogie şi a apărării.
3. Având în vedere că aglomeraţia este crescută în mijloacele de transport şi magazine, mall-uri, şi totodată se permit întrunirile de 50 de persoane, este inutilă distanţarea şi izolarea copiilor în spaţiile educative.
4. Părinţii se obligă să respecte în continuare toate măsurile anti-COVID impuse pe teritoriul Republicii Moldova.
5. În cazul în care nu se va soluţiona problema în favoarea părinţilor, solicităm să fie transparenţă referitor la numărul de copii care frecventează grădiniţă (educatorii se simt perfect cu 7 copii în grupă, şi nici vorba să completeze grupa până la numărul minim de copii permis).
6. Accesul la educaţie în mod normal la momentul de faţă îl au persoanele privilegiate – privilegiul îl obţinem sau prin lege, sau prin mituire (categoria a doua o depăşeşte de câteva ori pe prima).
7. Daca nu este posibilă frecventa în regim normal a grădiniţei pentru copiii ai căror ambii părinţi sunt angajaţi în câmpul muncii, să fie achitate indemnizaţii persoanelor nevoite să părăsească locul de muncă.

În speranţa că vom fi auziţi, va mulţumim anticipat!!!”.

Încă 16 decese cauzate de noul Coronavirus, în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Parodie despre moldoveni, cu indieni. Cel mai sexy moldovean din Dubai și-a amuzat prietenii virtuali
Articolul următor
Alte articole interesante