Părinții din Bălți au lansat o petiție prin care cer redeschiderea grădinițelor

Părinții se declară îngrijorați. Deja de mai bine de 3 luni, grădinițele sunt închise, aceștia fiind nevoiți să caute soluții adesea neprielnice copiilor pentru a putea merge la muncă. Nicio acțiune nu poate oferi mai multă siguranță pentru cei mici decât supravegherea constantă într-o instituție preșcolară.

separator

Pe perioada carantinei, în țara noastră mai mulți copii au devenit victime ale accidentelor casnice. Părinții au organizat astăzi o manifestație în fața Primăriei municipiului Bălți. Ei cer autorităților un mesaj clar: să găsească soluții pentru rezolvarea acestei probleme:

,,Un copil de 5 ani din Chișinău a decedat, fiind strivit de un dulap. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce părinții erau la serviciu. Deși ei țineau legătura cu micuță la telefon, nu au putut împiedica un precedent, care i-a fost fatal. Cunoaștem, zeci de părinți merg la muncă, lăsându-și copiii în casă, de cele mai multe ori unul în grija altuia.

O fac pentru că alte soluții nu au, nu le-au fost oferite, iar grijile sunt multe și costisitoare. Nu putem rămâne indiferenți la astfel de situații: Vrem să fie redeschise grădinițele, desigur, cu respectarea protocolului de funcționare pentru această perioadă complicată. Vrem copii în siguranță, vrem părinți liniștiți de viața copiilor lor”, declară părinții. Vezi video!

Semnează petiția aici.

Pandemia a redus drastic numărul de turişti la cetatea Soroca
Articolul anterior
Coronavirus: încă 170 de cazuri, raportate în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante