Părinții fetiței italiene, moarte în urma unei provocări oribile pe tik tok, au decis să doneze organele acesteia: ,,Vom salva 4 vieți”

Autoritățile din Italia „au dispus împotriva Tik Tok blocarea imediată a utilizării datelor utilizatorilor pentru care nu a fost stabilită cu certitudine vârsta acestora”. Acest lucru a fost anunțat printr-o notă a Autorității italiene, care a decis să intervină de urgență în urma cazului cumplit al fetiței de 10 ani din Palermo, care s-ar fi sufocat până la moarte în urma unei provocări pe Tik Tok. Părinții copilei sunt devastați și au decis să doneze organele acesteia pentru a salva vieți, anunță portalul italian de știri Rai News.

Organele fetiței vor salva viețile a 4 copii.

„Am ales să spunem da donației, pentru că fiica noastră ar fi spus „da, fă-o”. Era un copil generos. Și din moment ce nu o mai putem avea cu noi, am considerat că este bine să ajutăm alți oameni”, au spus, încă șocați, părinții fetiței, în vârstă de 10 ani, care a murit asfixiată ieri la Palermo.

Imediat ce au auzit de la medici că nu mai este nimic de făcut și că fata a fost declarată moartă cerebral, au acceptat prelevarea organelor.

Ficatul a fost împărțit în jumătate și destinat pentru doi pacienți mici, de asemenea au fost prelevați rinichii și pancreasul. „În acest moment de mare durere, afirmă coordonatorul centrului regional de transplant, Giorgio Battaglia, îmi exprim condoleanțele și apropierea față de familie. Am avut un alt exemplu de mare generozitate și solidaritate a doi părinți splendizi care au făcut posibilă salvarea altor patru copii”.

Fetița ar fi participat la provocarea absurdă ,,Black out” de pe tik tok, rețeaua socială chineză foarte populară printre adolescenții din întreaga lume – o competiție oribilă în care câștigătorul este cel care rezistă cel mai mult după ce și-a strâns o centură la gât. Fetița din Palermo a fost găsită în baie cu o centură de la halat înfășurată în jurul gâtului și agățată de un calorifer. Părinții ei au dus-o la spital, dar leziunile cerebrale din cauza lipsei de oxigen au fost ireversibile.

Telefonul mobil al copilei a fost confiscat de către anchetatori, ei sperând să dobândească elemente importante pentru a înțelege ce s-a întâmplat. Ar fi putut fi înregistrat videoclipul ultimelor momente din viața copilului, care ar putea fi ajuns pe rețeaua socială chineză ca dovadă a participării la provocare.

Astăzi, un afiș a fost atârnat pe balconul școlii de stat Perez Calcutta din via Maqueda, în centrul istoric al Palermo, frecventat de către fetiță.

„Bună, de ani de zile te-am ținut de mână, acum te vom ține în inimile noastre” au scris colegii fetei.

,,Am întâlnit colegii de clasă ai micuței în această dimineață. Le-am reiterat pericolul și capcanele pe care le ascund rețelele sociale. Am abordat pericolul morții care nu este percepută de copii. Sarcina noastră este să rămânem aproape de copii în acest moment dificil”, a spus profesoara Laura Pollichino.

Profesorii au spus că mama își creștea fiica într-un mod atent și grijuliu. ,,Din păcate, știrile arată că aceste episoade nu sunt izolate și că, dacă nu se pune o frână, se pot repeta”, a mai spus profesoara.

Replici dure pe Instagram. Mama lui David Manukyan susține că Olga Buzova era în stare de ebrietate atunci când a anunțat despărțirea de fiul său
Articolul anterior
Anatol Durbală: ,,Mi s-a întâmplat și mie! Aveți mare grijă”. Un escroc l-a sunat pe viber și s-a dat drept angajatul unei bănci
Articolul următor
Alte articole interesante