Povestea unei eleve care a ajuns ținta jignirilor și umilinței pentru că a rămas însărcinată în ultimul an de liceu

Una dintre cele mai mari griji ale părinților de adolescente este ca acestea să nu rămână însărcinate la vârste fragede, cât sunt încă pe băncile școlii. Și asta pentru că ei înșiși știu că nu e deloc ușor să crești un copil și sunt conștienți că asta le-ar putea afecta grav viitorul fetelor. Totuși, asemenea cazuri nu sunt excluse, fiind știut faptul că multe dintre adolescente au deja câte 18-19 ani, în momentul în care absolvesc liceul.

separator

Gaby Rodriguez, o adolescentă de 18 ani, din Washington, care se bucură de o familie tare iubitoare și înțelegătoare și-a surprins părinții în momentul în care le-a spus că este însărcinată. Deși au fost extrem de supărați în momentul în care au primit vestea, au decis până la urmă să-i fie alături fiicei lor și să o ajute indiferent de ce decizie avea să ia adolescenta. Abia după ce și-au oferit suportul însă au aflat adevărul despre ”sarcina” fiicei lor.

Mai mult, tânăra și-a anunțat și colegii de școală că este însărcinată, iar reacțiile acestora au fost cu adevărat dure, fiind foarte răutăcioși cu ea.

Cei mai mulți dintre colegii au acuzat-o că este inconștientă și i-au adresat cuvinte urâte și jigniri. Timp de șase luni de zile, Gaby a fost pentru colegii ei însărcinată. Ei nu știau însă că fata purta o burtă falsă, care crescuse tot fals în ultima jumătate de an.

Gaby purtase tot timpul ăsta o burtă falsă pentru că a vrut să le demonstreze tuturor cât sunt de lipsiți de empatie atunci când o adolescentă rămâne însărcinată. Ea susține că, în zilele noastre, adolescentele care rămân însărcinate sunt tratate foarte urât.

A fost jignită, i s-au adresat injurii și a fost încontinuu arătată cu degetul. Mulți dintre prietenii ei i-au întors imediat spatele atunci când au aflat că va deveni mamă, iar asta a afectat-o cel mai tare pe parcursul acestei experiențe.

Sătulă de reacțiile negative, Gaby și-a dezvăluit secretul în fața întregii școlii, lăsându-și colegii fără replică și dându-le astfel o lecție dură de viață.

sursa

Natalia Barbu, noi imagini adorabile cu fiica și fiul ei

Natalia Barbu este o mămică fericită și împlinită, la puterea a doua! Artista nu publică foarte des imagini cu micuții ei, totuși atunci când o face reușește să transmită multe emoții pozitive urmăritorilor virtuali.

Natalia se bucură din plin de timpul petrecut alături de copiii săi, iar de data aceasta tânăra mamă împreună cu membrii familiei sale s-au distrat la piscină. În costume de baie asortate, interpreta se bucură de băi de soare împreună cu fetița sa, Vera, în vârstă de 9 luni, și fiul ei, Victor, în vârstă de 10 ani.

Natalia Barbu nu i-a arătat până acum chipul fetiței sale. Internauții au reacționat și au lăsat mesaje duioase în secțiunea comentarii:

,,Cât de drăguț, Natalița e Veruța ❤️, e fată mare”, ,,Foarte simpatici”, ,,Sunteți o familie frumoasă”, ,,Sănătate părinților și îngerașilor”, au scris fanii și prietenii artistei.

Străinii născuți în Moldova ar putea obține mai ușor cetățenia. Se propune modificarea legii

Copii născuți pe teritoriul Republicii Moldova ar putea obține cetățenia statului nostru la apariția pe lume, chiar dacă nici unul din părinți nu are drept de ședere în țara noastră. O asemenea propunere a fost expusă în cadrul dezbaterilor publice, desfășurate astăzi, 27 mai, la Parlament, pe subiectul situației copiilor fără cetățenie născuți pe teritoriul Republici Moldova

Mai exact, în cadrul audierilor publice s-a propus de a exclude condiția din actuala legislație națională potrivit căreia, copilul ai cărui părinți sunt cetățeni străini sau unul dintre care este apatrid sau beneficiar de protecție internațională, iar celălalt este cetățean străin, poate dobândi cetățenia Republicii Moldova, doar dacă la momentul nașterii copilului, cel puțin unul dintre părinți deține dreptul de ședere în țara noastră.

Angela Munteanu-Pojoga, secretara Comisiei drepturile omului și relații interetnice, care este unul dintre autorii acestei inițiative, a menționat că modificarea propusă vine să ajusteze legislația națională la prevederile Convenției ONU privind reducerea cazurilor de apatridie și a Convenția cu privire la drepturile copilului.

„Excluderea acestei restricții va garanta dreptul oricărui copil, născut pe teritoriul Republicii Moldova, la cetățenia statului nostru și va reduce cazurile de apatridie,” a declarat secretara Comisiei.

Angela Munteanu-Pojoga a subliniat că, în scurt timp, o inițiativă legislativă care prevede modificarea legii cetățeniei Republicii Moldova va fi înregistrată în Parlament.

sursa: www.realitatea.md

Mii de elevi din Republica Moldova vor putea învăța profesiile viitorului în laboratoare digitale, dotate cu sprijinul României

Peste 2500 de elevi din patru școli din Republica Moldova vor putea învăța profesiile viitorului în laboratoare digitale, dotate cu echipament performant.

Cum sa cresti un elev motivat – delamamici.ro

Echipamentul va fi procurat prin intermediul proiectului PNUD „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”, la care Guvernul României a alocat în 2021 peste 80.000 de euro, prin intermediul RoAid – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României.

Instituțiile se alătură astfel rețelei „Tekwill în fiecare școală”, care include 35 de laboratoare digitale, unde elevii învață despre dezvoltarea web și a aplicațiilor mobile, designul grafic, programarea, inteligența artificială, antreprenoriat și altele.

„Fiind convinși că alfabetizarea digitală este cheia succesului transformării digitale, PNUD susține programul „Tekwill în fiecare școală”. Datorită parteneriatului și generozității Guvernului României, am reușit să dotăm încă patru școli din R. Moldova cu laboratoare digitale, adică spații moderne cu calculatoare și laptopuri performante unde elevii pot învăța profesiile viitorului și pot crea proiecte inovatoare”, a declarat Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

„Într-o lume într-o continuă expansiune, nu trebuie să lăsăm timpul să ne depășească. Digitalizarea, accesul la tot ce presupune transformarea digitală și, mai ales, educația și dezvoltarea de competențe în domeniu sunt pași esențiali prin care nu doar că oferim șanse în plus tinerilor, ci facem pași concreți, inclusiv în ceea ce privește lupta împotriva vulnerabilităților din mediul on-line. Suntem onorați că putem contribui la toate aceste obiective în Republica Moldova”, a declarat Mihai Sandu, director general adjunct al RoAid.

Donația de echipament urmează să fie făcută în toamna anului 2022 către patru instituții de învățământ.

Troleibuzele de pe linia 3, 10, 24 și 2 își schimbă temporar traseele de circulație
Articolul anterior
Reacția rectorului ASEM după ce mai multe persoane din instituție au fost reținute într-un caz de corupție
Articolul următor