Proiect foto emoționant: copii cu dizabilități sunt transformați în supereroi

Tatăl unui băiețel care a suferit o multitudine de intervențîi chirurgicale a venit cu idea de a bucură și alți copii prin intermediul unei ședințe foto inedite. Cei mici au fost costumați în supereroi, iar încântarea și bucuria se poate citi pe chipurile lor. Pozele puternice și deosebite are unor copii cu nevoie speciale fac parte din ceea ce poartă numele de „Proiectul Supererou”.

separator

Acesta a început în vara anului 2013 și a fost inspirat chiar de băiețelul fotografului, pe nume Apollo, născut cu o arca dublă aortică, un defect cardiac congenital rar. Cel mic a fost diagnosticat la vârstă de 18 luni, în urmă întârzierii în creștere, respirației zgomotoase și problemelor cu hrănirea, și a suferit două operații la inima, are inserat un tub pentru hrănire și a trecut prin nenumărate alte proceduri medicale.

Remarcând cât de mult s-a bucurat de ședința foto că supererou, tatăl fotograf profesionist s-a decis să pună bazele proiectului menționat. Își dorește să ajute și alte familii în care se află copii cu nevoi speciale în același mod.

Avery

Avery a fost primul super erou fotografiat și s-a născut prematur. A trecut prin mai multe operațîi pe creier și are un tub de hrănire.

Cody

Cody îmi pare mereu la un pas de o abilitate nouă. E chiar pe punctul de a o lua la fugă, a numără, a vorbi. Băiețelul s-a născut cu un cromozom în plus.

Melanie

Melanie este o fetiță inteligență și energică de 4 ani care se trezește zilnic zâmbind. Ea a fost diagnosticată cu autism, dar și cu epilepsie și cu o tulburare de procesare senzorială. Chiar dacă toate acestea îi îngreunează existența, ea nu demonstrează decât veselie și perseverență, spune mama lui Melanie.

Victoria

„În aceste poze îmi văd copilul minunat. Îi celebrez discrepanța de lungime a membrelor și sunt mândră de cât de puternică este. Aceste fotografii surprind toate acestea și mai mult. Le prețuiesc și sunt extrem de recunoscătoare pentru ele”, mama Victoriei. Victoria s-a născut cu deficiență congenitală femurala-femurul dintr-un picior este mai scurt decât ar trebui.

Mila

Mila este o fetiță frumoasă care suferă de apraxie de vorbire. Nu se poate folosi de multe cuvinte, însă chipul sau este extrem de expresiv. Ea este ultima participantă la ședința foto că supererou și s-a dovedit extrem de jucăușă.

sursa

1 iunie – zi liberă în Republica Moldova. Proiectul de lege a fost votat astăzi de Parlament

Ziua ocrotirii copilului, marcată pe 1 iunie, va fi zi de sărbătoare nelucrătoare. Deputații Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Marina Morozova, Artemie Cătănoi, Gheorghe Ichim și Boris Popa, au înaintat o inițiativă legislativă de modificare a Codului Muncii. Proiectul de lege a fost aprobat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 22 iunie, în două lecturi, cu votul a 70 de deputați.

1 Iunie, Ziua Copilului. Idei de activități distractive pentru copii

„Prin implementarea modificărilor operate în legislație vom oferi părinților posibilitatea de a marca împreună cu copiii ziua de 1 iunie”, a argumentat unul din autorii proiectului, Artemie Cătănoi.

Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor, marcată pe 1 iunie, este sărbătorită în aproape 50 de țări. Alte peste o sută de state celebrează o zi a copilului la date diferite.

Marina Cârnaț, despre sexul bebelușului din burtică: ,,Am vrut gemeni de data aceasta”

Marina Cârnaț este în așteptarea celui de-al nouălea copil. Sarcina bloggeriței pare să fie una ușoară, după cum se poate vedea din postările și imaginile publicate de tânăra mămică pe rețelele de socializare.

Până în acest moment, soții nu au dezvăluit sexul bebelușului din burtică și spun că vor afla secretul doar în momentul nașterii. Ce explicație și motivație au adus?

„De ce ținem în secret sexul bebelușului?

În primul rând, având și fete si baieti nu mi-a venit deloc dorința concretă că vreau următorul sa fie unul sau altul. Foarte sincer vă spun, că am vrut gemeni de data aceasta, dar nu conta ce vor fi! 😊

Apoi, de la sarcina a 7, doar mă rugam în continuu ca bebelușul să fie sănătos! E tot ce contează!

Foarte multe femei mai în vârstă decât mine mă încurajează și apreciază că nu divulg sexul copilului, astfel accentul publicului e pe aceea ca părinții să fie recunoscători pentru oricine și să se bucure de acest dar.

Reacțiile celor din jur sunt diferite, cineva dorește să am fată, altcineva – băiat. Și să nu mă simt intimidată de dorința cuiva, am văzut că mă voi simți mai confortabil dacă nu voi spune ce așteptam.

Evenimentul nașterii e mult mai prețios decât aflarea sexului copilului. Eu am aflat la 14-15 săptămâni, dar nasterea e mult mai târziu…orice i se poate întâmpla oricui… De aceea, am considera că anume după nastere vom descoperi secretul, exact cum am făcut și cu Mia”, a explicat Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram.

Marina și Teodor Cârnaț au împreună 8 copii.

Bloggerița Maggy Platon, ședință foto ,,în 5” cu fetițele gemene ale cuplului. Imaginile i-au topit pe internauți

Bloggerița Maggy Platon a devenit mamă pentru a doua oară, pe 22 mai. Ea a adus pe lume două fetițe sănătoase.

Zilele trecute, Maggy a pus la cale o ședință foto cu nou-născutele. În poze apar toți cei 5 membri ai familiei: Maggy, soțul ei, Sergiu Munteanu, și cei 3 copii ai lor, Mark și gemenele Selina și Melisa.

Fericiți și încântați, părinții și frățiorul au pozat lângă cele două micuțe drăgălașe.

Maggy a dezvăluit pe pagina sa de Instagram câteva poze de la ședința foto care a surprins amintiri de neprețuit pentru tânăra familie. Imaginile i-au topit pe internauți!

mamaplus
mamaplus

Într-un Instastory, bloggerița a fost sinceră și a dezvăluit cum se descurcă cu trei copilași. Ea a publicat o imagine în care Marc, frățiorul, doarme alături de una dintre surioare ținând-o de o mânuță.

„Voi mă întrebați cum cu 3 copii ne descurcăm, cam așa, Mark a venit la 2am la noi în pat și a dormit aici. Fetele se trezesc odată la 3h pentru mâncare și schimbat, dar atunci când te trezești să le hrănești tot procesul durează cam 1h 30, adică stai treaz cam atât. Să fi fost gemenii prima naștere cred că nu aveam să rezist, acum că mă trezesc automat și știu ce am de făcut, nu e atât de complicat”, a mărturisit tânăra mămică.

mamaplus

Calea sănătății! Minus 17 kg, buna dispoziție și multă încredere în forțele proprii
Articolul anterior
Fostul Principe Nicolae al României şi soţia sa au făcut senzaţie cu ținutele purtate la Alba Iulia
Articolul următor