Proiect foto emoționant: copii cu dizabilități sunt transformați în supereroi

Tatăl unui băiețel care a suferit o multitudine de intervențîi chirurgicale a venit cu idea de a bucură și alți copii prin intermediul unei ședințe foto inedite. Cei mici au fost costumați în supereroi, iar încântarea și bucuria se poate citi pe chipurile lor. Pozele puternice și deosebite are unor copii cu nevoie speciale fac parte din ceea ce poartă numele de „Proiectul Supererou”.

separator

Acesta a început în vara anului 2013 și a fost inspirat chiar de băiețelul fotografului, pe nume Apollo, născut cu o arca dublă aortică, un defect cardiac congenital rar. Cel mic a fost diagnosticat la vârstă de 18 luni, în urmă întârzierii în creștere, respirației zgomotoase și problemelor cu hrănirea, și a suferit două operații la inima, are inserat un tub pentru hrănire și a trecut prin nenumărate alte proceduri medicale.

Remarcând cât de mult s-a bucurat de ședința foto că supererou, tatăl fotograf profesionist s-a decis să pună bazele proiectului menționat. Își dorește să ajute și alte familii în care se află copii cu nevoi speciale în același mod.

Avery

Avery a fost primul super erou fotografiat și s-a născut prematur. A trecut prin mai multe operațîi pe creier și are un tub de hrănire.

Cody

Cody îmi pare mereu la un pas de o abilitate nouă. E chiar pe punctul de a o lua la fugă, a numără, a vorbi. Băiețelul s-a născut cu un cromozom în plus.

Melanie

Melanie este o fetiță inteligență și energică de 4 ani care se trezește zilnic zâmbind. Ea a fost diagnosticată cu autism, dar și cu epilepsie și cu o tulburare de procesare senzorială. Chiar dacă toate acestea îi îngreunează existența, ea nu demonstrează decât veselie și perseverență, spune mama lui Melanie.

Victoria

„În aceste poze îmi văd copilul minunat. Îi celebrez discrepanța de lungime a membrelor și sunt mândră de cât de puternică este. Aceste fotografii surprind toate acestea și mai mult. Le prețuiesc și sunt extrem de recunoscătoare pentru ele”, mama Victoriei. Victoria s-a născut cu deficiență congenitală femurala-femurul dintr-un picior este mai scurt decât ar trebui.

Mila

Mila este o fetiță frumoasă care suferă de apraxie de vorbire. Nu se poate folosi de multe cuvinte, însă chipul sau este extrem de expresiv. Ea este ultima participantă la ședința foto că supererou și s-a dovedit extrem de jucăușă.

sursa

Calea sănătății! Minus 17 kg, buna dispoziție și multă încredere în forțele proprii
Articolul anterior
Fostul Principe Nicolae al României şi soţia sa au făcut senzaţie cu ținutele purtate la Alba Iulia
Articolul următor
Alte articole interesante