Proiect pilot în mai multe școli pentru încurajarea elevilor să renunțe la telefon. Ideea unui primar

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, speră că-i va convinge pe elevii din 12 şcoli să se joace în curţile acestor unităţi de învăţământ şi să renunţe la telefonul mobil, printr-o investiţie de peste 150.000 de lei (circa 30.000 euro), realizată în cadrul unui program de bugetare participativă a municipiului.

separator
„Sper ca astfel curtea şcolii şi joaca alături de colegi să devină puţin mai atractivă decât telefonul mobil. Cred că, dacă le dăm pretextul, copiii noştri vor redescoperi cu bucurie jocurile mai clasice, dar atât de distractive. Este un proiect foarte inspirat şi binevenit şi îi felicit pe sibianul care l-a propus”, a declarat primarul Astrid Fodor, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, acesta este primul proiect implementat în cadrul programului de bugetare participativă din Sibiu.

În cadrul proiectului, un număr de 12 unităţi de învăţământ au fost dotate cu jocuri Playform, un tip de joc pentru exterior, educativ şi distractiv, conceput pentru a stimula imaginaţia şi creativitatea copiilor.

„Aceste jocuri au teme lingvistice, matematice, geografice, logice etc. Playform este un produs din material plastic, cu design special care se aplica pe suprafete bituminoase. Acesta imbina durabilitatea produselor supuse unui trafic greu cu designurile speciale si unice, impuse de necesitatea realizarii de jocuri educative, jocuri interactive, jocuri logice, care sa stimuleze imaginatia si creativitatea si care sa incurajeze copiii sa fie activi in timp ce se distrează.

Pot fi concepute locuri de joaca pentru copii cu diferite teme: lingvistice, matematice, logice, de miscare, cu animale etc., oferind în acest fel o metoda alternativa de educare, venită în sprijinul activității pedagogice. Pot fi realizate jocuri pentru copii in aer liber, în curtea școlii, unde recreația este adesea sinonimă cu plictiseala, conflictul și chiar cu violenta.

În parc sau pe orice altă suprafață disponibilă poate fi realizat un loc de joacă pentru copii, unde aceștia vor redescoperi plăcerea distracției în aer liber, departe de jocurile video, având posibilitatea de a colabora cu alți copii și de a dezvolta spiritul de echipă.

ANSA dezvăluie care sunt legumele din supermarketuri cu cel mai înalt nivel de nitrați
Articolul anterior
Trist. O suprafață imensă din Rezervația Orheiul-Vechi a fost mistuită de flăcări
Articolul următor
Alte articole interesante