Psiholog: o mamă are voie să plece în vacanță fără copii, cel puțin o dată pe an

Te mustră conștiința atunci când îți lași copilul pentru câteva zile și pleci în vacanță? Psihologii susțin că acest lucru este unul normal și chiar unul binevenit.

separator
Nava Silton, psiholog la Universitatea Cornell, spune că este foarte important ca o mamă să-și dedice timp, pentru că ea este întotdeauna pe locul al doilea pe lista priorităților.

„Toți oamenii au nevoie de timp pentru ei și este important să înțelegeți acest lucru când sunteți mame”, spune specialistul, care recomandă ca un cuplu să găsească timp și pentru a petrece momente departe de agitație.

„O călătorie în cuplu este o bună ocazie pentru regăsire. Să ne amintim că, pe lângă faptul că sunt o familie, ei sunt un cuplu. Și mai trebuie să ne amintim că ne-am îndepărtat de obligațiile și rutina zilnică, pentru a ne bucura de romantism și intimitate fără întrerupere”, a precizat psihologul.

Specialistul îi asigură pe cei care se simt vinovați pentru că s-au îndepărtat de copiii lor, pentru câteva zile, că nu fac nimic rău.

„Copiii sunt greu de scos din rutina lor care include școli, pediatri, cursuri de engleză, dentiști etc. Este în regulă să dorești să iei o pauză pentru a-ți reîncărca bateriile”, a mai spus psihologul.

Silton a mai adăugat că aceasta este o terapie care aduce beneficii și celor mici, care, fiind departe de mamele lor, sunt forțați să rezolve singuri situațiile cu care se confruntă.

„Este important ca micuții să vadă acel echilibru care, în mod ideal, trebuie să fie atins în familie”, crede Silton.

(foto: www.mamacudichis.ro)

sursa

Un moldovean a fost desemnat drept unul dintre cei mai buni muzicieni din Israel
Articolul anterior
Mihai Stratulat pleacă de la clinica privată unde a activat până în prezent
Articolul următor
Alte articole interesante