Reguli de siguranță când mergi cu copilul la plajă

Vacanța la mare, cu cei mici, poate fi veselă, distractivă și lipsită de incidente, dacă știi cum să îți organizezi timpul și activitățile. Dacă îți plănuiești o vacanță cu copiii pe litoral, probabil îți vor fi de ajutor regulile de siguranță menționate mai jos.

separator

Cum aplici crema de protecție SPF
Mulți cred că odată aplicată, crema protejează împotriva razelor nocive cât e ziua de lungă.
E nevoie de fapt să o reaplici ori de câte ori ieși din apă, iar același lucru e valabil și pentru copilul tău.

Gustări pentru plajă
Adu la plajă alimente pe care copilul tău le mănâncă, dar care nu sunt atât de perisabile precum carne, orez, piureuri ce se pot acri și alte asemenea. Poți în schimb să îi aduci un fruct, cereale sau nuci, sau chiar legume pe care le poate mânca crude, de exemplu un morcov.

Hidratarea este esențială
Când vine vorba de hidratare niciun lichid nu-i precum e apa. Pentru a nu suferi din pricina consecințelor negative ale deshidratarii, da-i copilului să bea apă cât mai des.

Înotul și siguranța în apă
Aici lucrurile diferă mult în funcție de vârstă copilului, de atitudinea lui față de apă și în general, de cât de bun înotător este.

Regulă „Apa până la genunchi”
Dacă vorbim de cei mici, mulți părinți aplică regulă „apă până la genunchi”. Astfel, își instruiesc copiii să nu meargă în apă ce le depășește genunchii, loc în care valurile, chiar de sunt, nu îi vor dărâma niciodată, mai ales dacă stau în picioare.

În privința copiilor mai mari, lucrurile stau puțîn diferit: îi poți învață să nu meargă în apă mai adâncă decât talia, de exemplu.

Oricum ar fi, înainte că întreagă familie să pună măcar piciorul în apă, trebuie să șțiți exact care este culoarea steagului arborat de salvamari.

Măsuri de siguranță în apă
Învață-ți copilul, dacă e trecut de vârstă la care supravegherea lui îndeaproape este esențială, să își ia mereu un reper de pe plajă – o umbrela aparte, un copac din zare sau o clădire colorată, față de care să se raporteze și să șție mereu să se întoarcă la umbrela familiei. Învață-l să stea în apă pe lângă alți copii sau adulți, să nu se îndepărteze.

Meduzele nu sunt jucării
Dacă sunt vii, sunt periculoase, deoarece veninul lor înțeapă îngrozitor de tare. Chiar dacă sunt moarte, meduzele tot pot să piste destul de bine, motiv pentru care cel mai bine este să îți înveți copilul să lase meduzele în pace.

Pentru orice eventualitate, ca să nu îți pierzi copilul în mulțime pe plajă, este bine să îi fixezi la mână o brățară gravată cu numele, prenumele și alte date de contact.

sursa

Imagini șocante. Un locuitor din raionul Anenii Noi și-a transformat apartamentul într-un morman de gunoaie
Articolul anterior
Tatăl lui Michael Jackson se află pe patul de moarte
Articolul următor
Alte articole interesante