Roboți pe post de educatori în grădinițe. Țara care vrea să lanseze ideea

Coreea de Sud „fură startul” și testează o serie de roboți în miniatură care ar putea, pe viitor, să înlocuiască cadrele didactice din grădinițe.

Roboții ar putea să înlocuiască profesorii: Țara care a apelat la astaFoto: playtech.ro

Oficialii din Coreea de Sud au anunțat că au intenția de a dezvolta un proiect pilot inovator. Vorbim, în acest caz, despre niște roboți în miniatură care, dacă proiectul se dovedește a fi un succes, ar putea înlocui, parțial sau total, educatorii și profesorii, în viitorul apropiat, transmite playtech.ro.

Coreea de Sud mizează pe viitorul high-tech

„Alpha Mini” este primul prototip de robot-educator al programului și măsoară numai 24,5 centimetri. El poate executa o serie de funcții care să înlocuiască unele dintre îndatoririle profesorilor umani. Spre exemplu, acesta poate să danseze, să spună povești sau să organizeze sesiuni de karaoke. În plus, i-ar putea învăța pe cei mici inclusiv kung-fu, fiind capabil să facă anumite mișcări pe care copiii să le imite.

Profesorii sud-coreeni par încântați de inovație, fiind de părere că roboții ar putea stimula creativitatea copiilor, totodată ancorându-i în lumea prezentului, cea din ce în ce mai tehnologizată.

„În viitor, cunoașterea modului de manipulare a inteligenței artificiale și a instrumentelor conexe va fi foarte importantă”, a spus Han Dong-seong, angajat în cadrul Ministerului Educație sud-coreean, potrivit The Guardian.Publicitate

„Alpha Mini” beneficiază și de alte caracteristici „umane”. El poate să clipească, asemenea unui om, iar atunci când i se vorbește, pupilele i se dilată și se conturează în forma unei inimi.

Este echipat, așa cum era de așteptat, inclusiv cu o cameră foto. Imaginile sunt transmise în timp real pe tabletele elevilor, pentru ca aceștia să le studieze împreună cu „micul profesor”.

În prezent, roboțelul aflat în teste lucrează cu copii de grădiniță cu vârste cuprinse între patru și cinci ani, de la centrul Maru.

Într-adevăr, copiii par extrem de entuziasmați de prezența lui „Apha Mini”. Lee Ga-yoon, un băiețel de cinci ani din Coreea de Sud, a declarat: „Când îi cer să cânte, el cântă. Îi spun să danseze și dansăm împreună”.

Anunț! Copiii din raioanele Telenești și Sângerei pot beneficia de Servicii stomatologice gratuite

Copiii din localitățile rurale ale Republicii Moldova pot beneficia gratuit și în acest an de servicii stomatologice acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Astfel, în perioada 6-10 februarie, echipele mobile de medici specialiști se vor afla în mai multe localități din raioanele Telenești și Sângerei.

Potrivit CNAM, în perioada sus-menționată echipele se vor afla în următoarele localități:

– în zilele de 6-8 februarie – în Bănești, r-nul Telenești;
– în perioada 6-10 februarie – în Heciul Nou, r-nul Sângerei;
– pe 9 și 10 februarie – în Coropceni, r-nul Telenești.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru 2023 au fost planificate peste patru milioane de lei.

Anul trecut, aproape 19 mii de copii din diverse localități rurale ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

O femeie de 33 de ani a murit la trei zile după ce a născut acasă

O femeie de 33 de ani, dintr-un sat izolat din Munții Apuseni, România, care născuse în urmă cu trei zile, a murit la scurt timp după ce a fost preluată de o ambulanță.

Femeii i s-a făcut rău în această dimineață și rudele sale au cerut ajutorul ambulanței la 112, întrucât femeia era inconștientă.

ISU Alba a trimis un medic de la Serviciul de Ambulanţă cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara.

„Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Tânăra mămică a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul, a anunţat ISU Alba.

Sugarul, care nu avea probleme medicale, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe Câmpeni.

Te topești! Vezi cum arăta Anastasia Fotachi în copilărie

Anastasia Fotachi este în așteptarea primului ei bebeluș. Și pentru că va deveni mamă în curând, tânăra fotomodel s-a lăsat cuprinsă de nostalgie și a împărtășit cu urmăritorii săi câteva fotografii cu ea când era mică.

În imagini, Anastasia apare în primele luni de viață, alături de tatăl și fratele său.

Modelul nu a ezitat să facă haz pe seama unor fotografii: ,,Aici am o lună, zici că eram țigancă” sau “Bantul mai mare ca capul”.

Cert este că Anastasia avea o frumusețe răpitoare și în copilărie. Prietenii virtuali au apreciat pozele și postarea modelului.

mamaplus

Anastasia Fotachi este căsătorită cu omul de afaceri Gabriel Stati. Cei doi sunt în așteptarea unui băiețel, primul copil comun al cuplului.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, floare şi interior

Primăria Chișinău a publicat programul sărbătorilor de iarnă 2021/2022
Articolul anterior
Un moldovean şi-a ucis concubina în Rusia și a rămas să trăiască cu cadavrul într-un apartament. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pentru omor
Articolul următor