Rusia oferă 7.300 de dolari la nașterea primului copil și 10.000 dolari, la a doua naștere

Rusia va oferi ajutoare financiare consistente celor care devin părinţi. Astfel, pentru naşterea primului copil, o familie va primi aproximativ 7.300 de dolari, conform unei legi adoptate joi de de camera inferioară a parlamentului, informează DPA. În acest mod, Rusia încearcă să oprească declinul ratei naşterilor.

separator
Începând din acest an, pentru naşterea primului copil, o familie sau un părinte singur poate primi circa 466.000 de ruble (7.300 de dolari), conform legii. Suma este echivalentul a circa de zece ori salariul mediu lunar naţional, conform datelor Serviciului Federal de Statistică.

Pentru al doilea copil, suma ar fi de 616.000 ruble (9.600 de dolari), a precizat camera inferioară a parlamentului într-un comunicat. În contextul în care rata natalităţii este mai mică de două naşteri la o femeie, Rusia se luptă să schimbe cursul scăderii demografice, populaţia sa fiind acum de 147 de milioane de locuitori.

Rusia, cea mai întinsă ţară din lume din punct de vedere geografic, are a noua cea mai mare populaţie din lume, în spatele Bangladeshului. Preşedintele rus Vladimir Putin a invocat greutăţile economice ca un factor major al declinului ratei natalităţii. În discursul său despre starea naţiunii susţinut luna trecută, Putin a spus că declinul ratei naşterilor este o „ameninţare directă” la adresa viitorului ţării.

Rata totală a naşterilor ar urma să ajungă la 1,7 la o femeie în 2024, a spus preşedintele rus, propunând stimulente financiare pentru a ajuta noile familii.

sursa: www.romaniatv.net

Ultimele detalii despre starea de sănătate a moldovenilor blocați pe nava ,,Diamond Princess” din cauza coronavirusului
Articolul anterior
O familie frumoasă. Rapperul Djigan și soția sa, alături de cei patru copii
Articolul următor
Alte articole interesante