S-a născut „bebelușul-gigant”. Câte kilograme are nou-născutul

În urma unei nașteri prin cezariană, la Spitalul Padre Colombo din Parintins, nordul Braziliei, a venit pe lume joi, 18 ianuarie, Angerson. Sugarul de 59 de centimetri cântărește 7,328 kilograme, un record în rețeaua de sănătate din Amazonas, relatează Globo.

Un „bebeluș-gigant” s-a născut în Brazilia. Câte kilograme are Angerson

Mama, Cleidiane Santos dos Santos, 27 de ani, este rezidentă în Parintins, are cinci copii și era în a 40-a săptămână de sarcină. Ea a spus că „dimensiunile” fiului ei au surprins-o, dar că sentimentul de a-și vedea copilul sănătos a fost de nedescris. Ea a mulțumit personalului spitalului pentru ajutor.

Familia a cerut sprijin în acest moment, întrucât va fi necesară reînnoirea întregului trusoar de haine pentru bebeluș, din cauza mărimii neașteptate a lui Angerson.

Potrivit Secretariatului de Stat pentru Sănătate (SES-AM), „micuțul” este cel mai mare copil născut vreodată în statul Amazonas.

Angerson a doborât recordul anterior al statului Amazonas, stabilit de Pedro Aluizio, care s-a născut în Parintins în 2014, cântărind 6,74 kilograme (57 de centimetri).

Conform Guinness World Records, cel mai greu copil născut vreodată a fost un băiat născut de Carmelina Fedele: 10,2 kilograme, în Aversa, Italia, în septembrie 1955. În ciuda faptului că s-a născut supraponderal, Angerson are o stare de sănătate stabilă și este considerat un nou-născut sănătos.

sursa

Anunț! Copiii din raioanele Telenești și Sângerei pot beneficia de Servicii stomatologice gratuite

Copiii din localitățile rurale ale Republicii Moldova pot beneficia gratuit și în acest an de servicii stomatologice acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Astfel, în perioada 6-10 februarie, echipele mobile de medici specialiști se vor afla în mai multe localități din raioanele Telenești și Sângerei.

Potrivit CNAM, în perioada sus-menționată echipele se vor afla în următoarele localități:

– în zilele de 6-8 februarie – în Bănești, r-nul Telenești;
– în perioada 6-10 februarie – în Heciul Nou, r-nul Sângerei;
– pe 9 și 10 februarie – în Coropceni, r-nul Telenești.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru 2023 au fost planificate peste patru milioane de lei.

Anul trecut, aproape 19 mii de copii din diverse localități rurale ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

O femeie de 33 de ani a murit la trei zile după ce a născut acasă

O femeie de 33 de ani, dintr-un sat izolat din Munții Apuseni, România, care născuse în urmă cu trei zile, a murit la scurt timp după ce a fost preluată de o ambulanță.

Femeii i s-a făcut rău în această dimineață și rudele sale au cerut ajutorul ambulanței la 112, întrucât femeia era inconștientă.

ISU Alba a trimis un medic de la Serviciul de Ambulanţă cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara.

„Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Tânăra mămică a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul, a anunţat ISU Alba.

Sugarul, care nu avea probleme medicale, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe Câmpeni.

Te topești! Vezi cum arăta Anastasia Fotachi în copilărie

Anastasia Fotachi este în așteptarea primului ei bebeluș. Și pentru că va deveni mamă în curând, tânăra fotomodel s-a lăsat cuprinsă de nostalgie și a împărtășit cu urmăritorii săi câteva fotografii cu ea când era mică.

În imagini, Anastasia apare în primele luni de viață, alături de tatăl și fratele său.

Modelul nu a ezitat să facă haz pe seama unor fotografii: ,,Aici am o lună, zici că eram țigancă” sau “Bantul mai mare ca capul”.

Cert este că Anastasia avea o frumusețe răpitoare și în copilărie. Prietenii virtuali au apreciat pozele și postarea modelului.

mamaplus

Anastasia Fotachi este căsătorită cu omul de afaceri Gabriel Stati. Cei doi sunt în așteptarea unui băiețel, primul copil comun al cuplului.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, floare şi interior

Cum a devenit Poșta ucraineană un simbol al rezistenței în fața invaziei: „După armată, suntem primii care ajungem în teritoriile eliberate”
Articolul anterior
Hotelul din Europa unde poți dormi cu capul într-o ţară şi cu picioarele în altă ţară
Articolul următor