S-a pierdut un portmoneu cu bani și o listă. Se caută proprietarul

Deși s-a vorbit mult la acest subiect, părinții continuă să colecteze bani pentru diverse activități petrecute în școli și grădinițe. Pe rețelele sociale circulă o fotografie cu un portmoneu cu bani, găsit pe o stradă din capitală. Acesta conține un plic, dar și o listă cu nume. Postarea a fost mediatizată pe grupul online Părinți Solidari și a trezit un val intens de discuții.

,,Acest portmoneu cu tot cu listă fusese pierdut probabil că de cineva din comitetul părintesc, iar persoana care l-a găsit, a făcut publice aceste imagini, în speranța să găsească stăpînul…”, se arată în mesaj.

Părinții ar fi adunat câte 80 de lei, cel mai probabil pentru a felicita dascălul cu ocazia sărbătorii profesionale.

Mai mulți dintre părinți și-au manifestat indignarea, chiar dacă participă la colectări, ori de câte ori acestea sunt inițiate.

,,Sunt profesor și consider că trebuie odată și odată pus capăt acestor colectări abuzive. Bravo Părinți Solidari, succes și izbândă în toate!”, este mesajul unui profesor.

,,În Franța pentru un buchet de flori dăruit la începutul anului profesoarei, mi s-a facut observație (profesoara) cu obiecția că această floare poate fi considerată ca mită oferită cadrului didactic pentru anumite beneficii!!! Deci micul cadou a fost categoric refuzat!”, a comentat un părinte.

,,O floare sau o felicitare chiar e un cadou benevenit, în special din mâna elevului”.

,,Oare profesorii au spus părinților să strângă bani pentru Ziua profesorului?

,,Dacă nu s-ar accepta, respectiv nici nu s-ar strânge”, sunt câteva dintre comentarii.

,,Aceeași discuție în fiecare an, în ajun de ziua profesorilor, măi oameni buni mai aveți atâta sa ne scuipați demnitatea profesională, oare vă cere cineva careva bunuri sau mijloace financiare, nu mai dați nimic nimănui și nu o să stea soarele, ba din contra pedagogul o să fie cu inima împăcată că nu-i este dator nimănui, deocamdată și din salariul nostru mizer ne putem permite o cutie de ciocolate”, a mai scris o învățătoare.

Sursa: Facebook/Părinți Solidari

Astăzi sunt sărbătorite mucenițele Vera, Nadejda și Liubov și maica lor, Sofia
Articolul anterior
Salariul personalului administrativ-gospodăresc din instituțiile medicale va fi majorat cu 57%
Articolul următor
Alte articole interesante