Sarcina implică mișcare…


Aliona Trifan,
Instructor Bio-Shape

Prezența unei sarcina ne face să fim mult mai atente la tot ceea ce facem, deoarece de noi depinde în mare parte evoluția sarcinii și dezvoltarea normală a fătului. Responsabilitatea asumată implică renunțarea la unele obiceiuri nerecomandate în această perioadă și însușirea altora. Dacă până în momentul conceperii unui copil nu ai practicat un mod de viață sănătos, acum ai obligația să începi. Iar primul lucru indicat este o alimentație diversificată, apoi mișcare echilibrată (plimbări în aer liber și exerciții pentru gravide).

Instructorul Unica Sport, Aliona Trifan, te ajută să-ți fortifici și tonifici mușchii, astfel încât să obții sănătate.

Gabriela Ciubară, graviduța cu burtica de 33 săptămâni, îți va demonstra seria celor 5 exerciții care pot fi practicate la domiciliu.

Exercițiul care antrenează mușchii coapsei interne.

  1. Începe exercițiul în poziția ortostatică, picioarele fiind depărtate la nivelul umerilor, iar brațele unite deasupra capului.
  2. Continuă exercițiul prin semigenoflexiune cu genunchii în lateral, extinzând muşchii coapsei interne şi coboară brațele sub burtică. Apoi revino la poziția inițială cu brațele unite deasupra capului.

Repetă mișcare de 10 ori în tempou lent, după care ia o pauză. Ai grijă să inspiri la relaxare și să expiri când efectuezi genoflexiunea.

Exercițiul care antrenează mușchii fesieri.

  1. Începe exercițiul fiind în poziția patrupedă, cu palmele fixate la sol, iar brațele păstrează-le extinse. De asemenea, ai grijă la porțiunea lombară a spatelui și păstrează curburile anatomice ale coloanei.
  2. Din această poziție coboară în urmă, așezându-te pe fese. Astfel îți deplasezi întregul corp în urmă, palmele fiind lipite de sol. Continuă exercițiul și revino în poziția inițială, concomitent extinde un picior ridicându-l paralel podelei, simţind contracţia muşchiului fesier.  Apoi reia exercțiul, urmând aceleași mișcări doar că schimbi piciorul. Astfel obții o consecutivitate în efectuarea exercițiului.

Repetă mișcare de 10 ori în tempou lent.

Exercițiul care antreanză mușchii pectorali.

  1. Începe exercițiul fiind așezată, cu picioarele încrucișate în față. Brațele sunt relaxate, unite sub burtică.
  2. În continuare, păstrând poziția inițială, adu brațele la nivelul pieptului și unește palmele cu degetele în sus. Acum, apasă palmele simțind contracția mușchilor pectorali, reține pentru câteva clipe această poziție, după care relaxează-te, păstrând palmele la nivelul pieptului.

Repetă mișcare de 15 ori, coboară braţele şi ia o pauză.

Exercițiul care extinde mușchii oblici abdominali.

  1.  Începe exercițiul fiind așezată, cu picioarele încrucișate în față. Brațele sunt relaxate, unite sub burtică.
  2. În continuare fixează palma unui braț la spate pe podea și rotește puțin trunchiul în aceeași direcție, pune palma celuilalt braţ în diagonală pe genunchi. Apoi fixează palma celuilat braț la podea și rotește truchiul după braț în direcţia opusă.

Repetă mișcarea de 10 ori, numără la fiecare rotire, alternând direcţiile.

Relaxarea

  1. Începe exercițiul fiind așezată, cu picioarele încrucișate în față. Brațele sunt relaxate, unite sub burtică.
  2. Inspiră și ridică ambele brațe deasupra capului, expiră și revino la poziția inițială.

Repetă de 5 ori, astfel te vei relaxa și vei oxigena sângele.

Text: Rada Baltag

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

De la cine își cere iertare Aurel Chirtoacă?
Articolul anterior
Dumnezeu lucrează prin oameni: povestea Anișoarei!
Articolul următor