Șase grădinițe din Chișinău vor fi termoizolate în următoarele luni

Este vorba despre grădinițele nr. 34, nr. 112, nr. 127, nr.146, nr. 167 și nr. 225 din Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban, pe o rețea de socializare.

separator

”O primă ședință pe marginea prezentării soluțiilor de lucrări și a măsurilor planificate pentru termoizolarea celor 6 grădinițe din capitală, în cadrul Proiectului-pilot de Eficiență Energetică și izolarea termică a clădirilor instituțiilor publice din municipiul Chișinău”.

Antreprenorul care a câștigat licitația a făcut o analiză a stării în care se află cele 6 grădinițe și a prezentat soluții, iar proiectul urmează a fi executat în viitorul apropiat.

Lucrările propriu zise vor începe după eliberarea certificatului de urbanism de către municipalitate.

În decursul următoarelor 12 luni, instituțiile de învățământ preșcolar nr. 34, nr. 112, nr. 127, nr.146, nr. 167 și nr. 225, vor beneficia de lucrări de reabilitare și renovare, inclusiv măsuri integrate în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile.

Proiectul prevede izolarea exterioară a clădirilor (acoperiș, pereți, subsol); înlocuirea tâmplăriei; instalarea sistemelor de ventilare cu recuperarea căldurii; reabilitarea sistemelor termice; înlocuirea utilajelor din blocul alimentar; instalarea rețelei de iluminat interior pe bază de LED-uri; instalarea sistemelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică; instalarea de sisteme termice solare pentru generarea DHW; sisteme de contorizare inteligentă etc.

Activitățile fac parte din cadrul primei tranșe a proiectului, care presupune, de asemenea, termoizolarea încă a 23 de clădiri-instituții publice: grădinițe, licee, școli sportive, spitale”, a declarat primarul Ion Ceban.

Revoltător. Copil târât de cap de către o asistentă medicală, într-un spital din Rusia
Articolul anterior
Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 9 noiembrie 2020
Articolul următor
Alte articole interesante