Simptomul care îţi arată că forma uşoară de Covid-19 a copilului tău se complică. La ce trebuie să fii atent!

Copilul tău are Covid iar medicul din spital a decis că poate rămâne acasă, şi nu în spital, pentru că are o formă uşoară sau asimptomatică de boală? Tu fii în gardă, totuşi, şi urmăreşte-ţi copilul cu atenţie! Deşi asta nu se întâmplă des, un medic spune că în doar câteva zile există posibilitatea ca starea copilului să se schimbe.

separator

„Ei pot să nu fie asimptomatici, pot să fie presimptomatici, adică , atenţie, există un interval de urmărire, mai ales în prima săptămână, când există riscul să apară şi complicaţii.

Ce contează foarte mult este dacă la un moment dat respiraţia începe să fie grea.

În gripă, debutul este de obicei brusc, şi insuficienţa respiratorie apare mult mai repede, aici lucrurile se întâmplă pas cu pas, şi trebuie să vedem dacă la un moment dat se întâmplă o lipsă de oxigen”, a atenţionat dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din București.

Sună la 112 dacă copilul tău rămâne fără aer, face febră sau are o stare generală proastă. Medicii de la spital vor decide rapid internarea şi schema de tratament, adaptată vârstei lui.

Atenţie, nu-i da copilului antibiotice după ureche, pentru că acestea îi pot face mai mult rău decât bine. Asta poate decide numai medicull.

„Trebuie în mod evident să evităm tratamentul cu antibiotice, marea majoritate a infecţiilor respiratorii în cursul sezonului rece sunt infecţii virale, iar tratamentul antibiotic trebuie administrat numai în momentul în care este vorba despre o infecţie bacteriană”, a afirmat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Sursa

România schimbă regulile pentru cei care intră în țară: teste negative sau carantină
Articolul anterior
Purtarea măştilor de protecţie ar putea crea o imunizare naturală în masă împotriva Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante